ACC Zwanenburg: goed gepijld

Na enige jaren van afwezig keerde HSC de Bataaf dit jaar terug in de wedstrijdreeks van de Amsterdamse Crosscompetitie. Ten opzichte van de laatste editie was er het een en ander veranderd.

De veelbesproken klimaatverandering werd rond het parcours van De Bataaf goed zichtbaar; de binnen het parcours gelegen natuurijsbaan – vroeger goed voor zwaar modderbeuken – was grotendeels vervangen door minder klimaatgevoelige sportaccommodaties en een parkeerterrein (sowieso handig…). De ooit aanwezige zandbak in het parkoers was dichtgegroeid en er was aan de andere kant van het parcours een complete BMX-accommodatie aangelegd waar de renners – over de weg – keurig omheen reden. Over weg gesproken: veel weg in het parcours van deze race en veel rechttoe rechtaan. Wel was alles ruim voorzien van bewegwijzering in de vorm van pijlen; weinig kans op fout rijden dus! Op basis van de uitslagen (wellicht dat er nog iets in gewijzigd wordt) kan de Redactie als volgt concluderen.

Jeugd
Bij de Jeugd ontbraken enkele vaste bezoekers, maar  de broertjes Dijstelbloem er weer waren er met een 4e (Gijs) en 8e (Teun) plaats. In de B Jeugd geen Amstel maar in de C wel met Fabio Valerio en Tom Landa in elkaars spoor: 13e en 14e.
Tegelijk met de C-Jeugd starten ook de Dames en de Nieuwelingen. Bij de Dames was Jip van de Bos de winnares, maar Rosan Koper verraste Ellen Valk (3e) Iris van der Scheer (4e).
Bij de Nieuwelingen waren de Amstel mannen deze keer wel de sterkste: Jelle Boonstra schudde in de laatste ronde Viego Tijssen en Julian Vergouw van zich af: 1-2-3. Pelle van der Putten werd 12e.

Masters 45+
Ook deze week het vertrouwde beeld dat we dit seizoen wekelijks te zien krijgen: Ron Vroom (HRC Excelsior) wint de race. John Behrens finishte als tweede nog enigszins in zijn buurt, maar daarna bleef het lang stil aan de streep. Simon Polstra was de eerste van een rijtje Amstelmannen dat ruim na Vroom aan de streep kwam, maar hij werd daarmee wel derde; zijn tweede podiumplek in deze reeks. Hij bleef de getergde Pierre Deen (4e en gisteren figurant in het Regiokampioenschap in het zand van Rhenen) en de getergde Auke Broex (5e en gisteren geconfronteerd met diverse moeilijkheden in zijn eerste strandrace) voor. Caspar Hermans (standaard getergd) werd 7e.

45-
In de ook weer grote slotact van de 45- was Noord-Hollander Wesley Damiaans weer ongenaakbaar. Andere favorieten als Wessel Mouris en Niek Voogt lukt het steevast om in het begin wel enig malheur op te lopen en daardoor met een onoverkomelijke achterstand rond te fietsen. Niek stoomde nog op naar plaats 5; Wessel bereikte nog wel het podium: 2e. Volgende keer iets meer focus op de koers. In de top 20 zagen we ook nog Tristan Geleijn, Koen Warnier en Stephan Scherpenisse (rijdt steeds beter). Roel Gerritsen leek ook top 20 te gaan rijden, maar kwam in de uitslag niet voor (?).
Volgende week het vlakke rondje bij De Kampioen: dat wil nog wel eens verrassend snel zijn, maar als het veel regent….ook erg traag.

Wessel Mouris in de kleedkamer: focus op de koers of op het huiswerk?

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑