Crossweekend van de regionale kampioenschappen

Afgelopen weekeinde stonden in Rhenen en Dalen (Drenthe) de regionale kampioenschappen op het programma. De jeugd reed in Dordrecht en Hilversum en het strand in Katwijk werd versierd met bandensporen.

Elke cross is anders, maar eigenlijk niet voor Michiel Mouris. Hij won met overtuiging in Dordrecht (zaterdag) en een dag later in Hilversum.  Andere landelijke jeugdrenners gemist?, laat het de redactie weten.

Michiel in Hilversum. Foto Eric Daams

Rhenen

De regiokampioenschappen werden dit jaar (als experiment?) gehouden in combinatie met een landelijke wedstrijd. Voor de regiorenners dus kans op dubbele punten. Voor de uitslagverwerkers wel een opgave.

Fraaie vergezichten in Kwintelooijen. Met in de achtergrond de langste klim. Foto Axa Valleirenners.

Zware kost voor de Amstelrenners uit de regio’s Noord-, Zuid-Holland & Midden; zij mochten naar het ‘zeer glooiende’ natuurgebied Kwintelooijen afreizen. Elke ronde bijna 100 hoogtemeters op een motorcrossparcours dat door de vele regen en het zuigende zand er bijzonder zwaar bij lag. Klapstuk was de klim direct vanuit de start naar het hoogste punt, en die daarna elke ronde moest worden genomen. Minutenlang klimmen is voor een crosser ongewoon. Niet alleen fysiek een aanslag, ook het materiaal werd flink beproefd. Wat betreft slijtage was feitelijk elke ronde een cross op zich!

Rosan in het zuigende zand. Foto Axa Valleirenners.

De Masters 50+ gingen naar verhouding het vlotst door het zand. Marcel Witte werd knap 3e na een koers die werd getekend door zware regenval in de vroege ochtend! Michael Breedt noteerde bij de 40+ een 8e plaats. Meer in de achterhoede waren Jan van Herwijnen, Pierre Deen, Coen Emmer en Floris Backer van Ommeren te vinden. Niet elke Master was even enthousiast over het parcours (netjes gezegd), enkelen waren zondag in de ACC getergd op een hoge uitslag.

In de overige categorieën waren het Mees van Duren die een prima 19e plek bij de Nieuwelingen noteerde, en Rosan Koper een 14e plek bij de Vrouwen.

De Junioren Tristan Geleijn en Maurits Kool gingen voor wat ze waard waren op deze omloop.

Later op de middag bij de combi Elite/Belofte/Amateurs meer dan 80 man aan het vertrek. Voor Koen Warnier en Jort de Boer betekende dit flink afzien. Het zonnetje maakte gelukkig veel goed.

Katwijk

Ondertussen werd er zaterdag ook gekoerst op het strand van Katwijk. Andere fiets, andere omstandigheden. Riejanne Markus haalde er een mooie ereplaats: 5. Enkele minder ervaren (strand)Masters waren ook gesignaleerd op het strand. Over de uitslag geen correspondentie, wel bestaat het vermoeden dat ze gemiddeld meer fietsplezier hadden dan hun collega’s in Rhenen.

Dalen

Zondag de kampioenschappen voor de regio’s Noord en Oost in het Drenthse Dalen. Sander Boerkamp liet zich niet gek maken door alle regio-indelingen. Door Rhenen ging een streep, en (vooruit, het minder bezette) Dalen werd het doel. Op een droog, snel en bochtig bosrondje reed hij naar een prima 7e plek. Progressie om in de gaten te houden.

Verder weinig Amstelkleuren in Dalen. Judith van Maanen werd na een DNS in Rhenen 14e bij de Vrouwen.

Foto Fam De Wit

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑