Amstelcrossers in den lande

Afgelopen weekend stond weer bol van de crossverhalen. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit Italië is goed nieuws te melden.

Jeugd

Eerst de Jeugd. Zondag won Michiel Mouris (Cat 7) in Tilburg. De cross op zaterdag had hij aan zich voorbij laten gaan. Heel goed, periodiseren leer je op jonge leeftijd.

EK Masters

Het zal niemand zijn ontgaan, dit weekend was het EK Cross in Silvelle, Italië, in de buurt van Venetië. De dagen voorafgaand uiteraard veel commotie over het parcours: EK-onwaardig, niet meer te fietsen, slechte materiaalposten. De Masters (m/v) die op zaterdag reden hadden weinig keuze, ze hebben de zware modderstroken zonder morren moeten doorstaan. (Voor de wedstrijden op zondag waren de hekken deels verschoven zodat er berijdbare stroken ontstonden.) Amsteldame, maar lid van het crossteam van UWTC, Judith van Maanen ging met de bronzen medaille naar huis terug. Mooie prestatie! Volgend jaar te verdedigen in Rosmalen.

Nieuwe cross

Zaterdag stond een nieuwe nationale cross op de kalender. Een initiatief dat je als crosser alleen maar kunt toejuichen. Het Heerderstrand (Heerde, noordelijke Veluwe bij Zwolle) was decor voor een prachtige omloop. Lijkt wat op onze eigen Ouderkerkcross – wat technischer in in de verschillende zandstroken en meer hoogtemeters met het nodige draaien en keren.

Bij de Masters was Sander Boerkamp gebrand op een hoge notering. Uitvoerig werd samen met Marcel Witte het parcours bestudeerd, met name de zandstroken waar je bij goed sturen veel winst kon maken. Na een goede gestart was Sander aan een uitstekende race begonnen, Marcel als richtpunt hielp daarbij. Zandpassages gingen elke ronde beter, zelfs kleine foutjes kon hij zich permitteren. Hij werd beloond met een uitstekende 5e plaats. Daarachter reed Marcel naar plek 8.

Sander (achtergrond) had Marcel als richtpunt. Lastige passage om op juiste moment af te springen. Foto Velosport Veluwe

Jan van Herwijnen reed zich in de startfase bij een versmalling even letterlijk vast in een voorganger en een lint. Hele koers achtervolgen en safe spelen in het zand; net buiten de punten. Pierre Deen wist de chaos in de start wél te omzeilen maar kreeg even later in de heuvelzone zo’n harde duw dat je gerust van een ‘zachte’ aanslag mocht spreken. Een val, woede, en weg was de moraal om de wedstrijd en bloque uit te rijden.

Bij de Nieuwelingen slaagde Mees van Duren er dit keer niet in bij de eerste pakweg 20 te rijden. Vermoedelijk zat het hem ook wat tegen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑