Amstel Alpenweek 2020

Na vier eerdere edities van de Amstel Alpenweek zal deze in 2020 ook weer plaatsvinden. Maak dus alvast (opnieuw) ruimte in je vakantieplanning en houd de laatste week van augustus vrij. De lustrum-editie van de AAW wordt verreden van zondag 23 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2020! 

Hoewel opnieuw meerdere andere opties als standplaats zijn afgewogen vindt de AAW in 2020 wederom plaats vanuit Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez. Het blijkt (op z’n Vlaams gezegd) niet evident om een gebied te vinden dat wat betreft etappe-mogelijkheden, verkeersveiligheid, klimaat/weersverwachting, overnachtingsfaciliteiten en bereikbaarheid vergelijkbaar is met de Oisans: we doen het dus weer “gewoon” aan de voet van de Alpe.

Het wordt weer een uitdagende zesdaagse wielerweek in de vorm van een etappekoers met zeven etappes. De koersdirecteuren zijn momenteel nog druk bezig met routeverkenningen. Ondanks dat we op bekend terrein rijden, zullen vrijwel alle etappes geheel nieuw zijn uitgetekend en worden er ook weer nieuwe elementen toegevoegd. Voor het definitieve parkoers houden we, zoals elke Grote Ronde, de spanning er nog even in. De prachtige omgeving staat natuurlijk sowieso garant voor meer dan genoeg klimwerk met etappes tot boven de 100 km en duizenden hoogtemeters. Vooruit, toch alvast een tipje van de sluier: dit keer weer een omloop (op een nieuw geaccidenteerd parkoers) en een korte explosieve tijdrit. Verder wordt de splitsing Gran Fondo / Medio Fondo ingeruild voor in een A- en een B-klasse. 

Dit alles met het oog op meer strijd in de koers. Want wedstrijdinstelling en koersinstinct zijn absolute vereisten bij de AAW (uiteraard wel met gezond verstand). Afzien dus, met daarnaast genoeg tijd voor een (soort van) vakantie en geouwehoer over “de koers”. Kortom….daar moet je bij zijn.

Deelname staat open voor Amstel-leden vanaf 18 jaar (op 23 augustus 2020), mits in goede gezondheid, mannen én vrouwen. Gelet op de ervaringen uit het verleden is het maximale deelnemersaantal op 40 gesteld. 

Opgave is vanaf nu mogelijk: dus regel het met je baas, vrouw, man, vriend, school! De vorige editie zat binnen 2 maanden vol, dus zorg dat je erbij zit.

Het inschrijfgeld bedraagt € 85,- voor “volledige” Amstelleden,
U23 krijgen korting en betalen slechts € 65,
Trainingsleden € 110,-. 

Inschrijven kan vanaf nu door middel van een mail naar: amstelalpenweek@gmail.com. Je krijgt dan een bericht over de betaling en je zal binnenkort de voorlopige reglementen toegezonden krijgen. Je aanmelding is pas definitief na betaling en de inschrijving pas na bevestiging van de Directie.

De reis- en verblijfskosten zijn uiteraard voor eigen rekening. Er wordt zoveel mogelijk gezamenlijk gereisd en we zorgen voor gezamenlijke accommodatie. Met het inschrijfgeld worden reis en verblijf van organisatie/helpers betaald, diverse organisatiekosten, aandenken, leiderstruien, prijzen, premies en “extra’s” ter plaatse.

Omstreeks februari zal de Directie meer informatie over programma, koers, routes, deelnemers, etc. geven. Wellicht dat er in de tussentijd ook al wat extra info uitlekt, wie zal het zeggen? Vlak voor de zomervakantie wordt er een kick off bijeenkomst in het clubhuis georganiseerd en rond die tijd zal ook het gedetailleerde koersboek uitkomen.

En om in de stemming te komen: lees dit mooie verslag nog een keer

Finaal verslag AAW 2018 met beelden

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑