Veldrijden buiten 020

Afgelopen weekend was er niet alleen cross op Sloten. De landelijke rijders waren zaterdag in Woerden (Jeugd) en zondag in Lieshout te bewonderen.

In Woerden (0348) stond de landelijke Jeugdveldrit op het programma. Wijkpark Molenvliet is daar al jaren het vaste decors voor. Meestal glibberig, schuine kanten en hoogteverschil. (Eind december mogen de overige categorieën.) Waar het aan lag weten we niet, maar Michiel Mouris kwam in Woerden niet als eerste over de streep. We vermoeden dat Cas Krebbers een betere sprinter is, minder dan een halve seconde verschil op de meet.

Zondag toog het circus naar Lieshout (0499) voor de gecombineerde Regiokampioenschappen en een landelijke cross. De familie Van Duren was naar Brabant afgereisd om Mees in de startblokken bij de Bavariafabriek af te zetten. Startblokken? Ja, het bosrondje van Lieshout heeft al jaren de traditie van de zgn motocross-start: 30 man naast elkaar tegen het touw & springveer. Wie te vroeg weg is komt vast te zitten. Daarna met z’n alleen in volle vaart naar een smal bospad. Mees heeft goed positie kunnen houden na de start, hij eindigde in het middenveld. Bij de Dames was Judith van Maanen van de partij. Haar verhaal kennen we niet, ze finishte althans in de achterhoede.

Sander Boerkamp en Marcel Witte waren de te kloppen Amstelmasters. Sander weer uitstekend weg, heeft zonder enige twijfel een goede race gereden. Top tien. Marcel net buiten de top-20 op de snelle en vooral smalle bospaden.

Sander op volle snelheid in de Lieshoutse bossen. Foto Vic Geerlings

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑