Zonovergoten Ouderkerker Cross!

Het was een mooie 10e zonovergoten Ouderkerker Cross met weersomstandigheden die we in tien jaar niet gehad hebben. Heerlijk weer om aan het strand te vertoeven. Het gevolg: een mooie snelle cross met veel mul zand en hier en daar toch nog wat modder. En opnieuw een winnaar als Dylan Groenewegen in de 45- klasse. Een verslag van deze mooie dag.

Het parcours: weer zandhappen
De organisatie veranderde het mooie parcours van vorig jaar nauwelijks, behalve een extra (rust) passage op het gras naast het strand. De opeenvolging van lastige strandpassages chaos op het strandmaakte dat stuk toch wel het zwaarste stuk. Maar langs de zeilclub lag verrassend toch nog wat blubber te wachten waardoor de taludjes nog verraderlijk waren.

Dylan voor zijn zesde zege
Vijf keer eerder was Dylan Groenewegen al de winnaar in Ouderkerk en ook nu was Dylan oppermachtig. In het grootste veld van de dag (76 starters) trok Dylan al snel van leer. Na  een ronde was er al een voorsprong op Wesley Damiaans, Niek Voogt en daar iets achter Victor Broex. Victor reed wel een snelle tweede ronde waarin de achterstand op Dylan zelfs iets kleiner werd, maar kreeg daarna te maken met een afloper waardoor Damiaans, die Niek inmiddels had afgeschud, zelfs weer voorbij kwam. Victor Dylan met Niek daar nog achterwisselde twee keer van fiets en wist bij het afrijden van het strand in de laatste ronde toch weer de tweede plaats te bezetten. Dylan reed onverstoorbaar door en knalde over en door het zand zonder af te hoeven stappen: met een knipoog: “één van mijn mooiste zeges”. Na Victor (2e) en Niek (4e) reed ook een andere Amstelrenner naar de top-5: Koos Jeroen Kers. Ruim daarachter werd Sander Boerkamp netjes 7e, net voor Wessel Mouris die 8e werd.

De Jeugd
De Jeugd beet uiteraard het spits af op een korter maar voor velen toch nog lang parcours. Voor onze jonge renners is de thuiswedstrijd aan de Ouderkerkerplas een van de hoogtepunten van het crossseizoen. Op zaterdagmiddag meldt zich al een stel om te helpen met de opbouw en tegelijkertijd het parcours te verkennen.
Zondag vroeg druppelen de eerste jonge renners binnen. Het is net licht. Bij jeugd A Teun, Gijs en Max aan de start. Teun is bij het inrijden onder de indruk van het strand. “Dit is te zwaar”. Maar dat valt reuze mee. Teun rijdt weer een strakke cross. Gijs heeft er zin in. Hij was na afloop gesloopt, maar lacht al weer snel. De ambitie spat ervan bij Gijs. Max heeft schakelproblemen, maar is toch niet ontevreden. Teun wordt 19de, Gijs 11de en Max grijpt naast het podium met een 4de plek. Bij jeugd C de vrienden Tom en Fabio aan de start. Zaterdagmiddag helpen ze samen met de opbouw van het parcours en filmen ze “de springers” over de balken. Zondagochtend zijn er weer vroeg bij om de jongere renners aan te moedigen. In de cross zijn ze aan elkaar gewaagd. Ze rijden de hele cross in elkaar gezichtsveld. Uiteindelijk wordt Fabio 13de en en Tom 16de. In de oudste Jeugd was de zege voor Ties van Roode (HSV De Kampioen); in de Jeugd A Morgan Hartveldt en in de Jeugd B Noery Weber.

Masters 45+: Vroom legt verrassend het loodje
De Amstelmasters weten dat Ron Vroom en John Berens de snelsten zijn en moeten het meestal met de kruimels doen. De kruimels waren deze keer voor Caspar Hermans die zijn mountainbike weer eens had afgestoft. Dat hadden er meer moeten doen, want naast Caspar zaten er nog twee mountainbikers in de top-5. Op het strand waren die duidelijk in het voordeel. Buiten de top-5 de rest van de Amstelmannen: Polstra (6), Deen (7) en Broex (8) en iets verder Emmer (11) en Visser (12). Vér daarvoor was de strijd om de zege en hoewel hij in het begin de koers beheerste moest Vroom toch zijn meerdere erkennen in John Behrens die na een hele rits tweede plaatsen nu de zege opeiste. Dat geeft hoop voor veel oudjes

Nieuwelingen en Dames: Jelle Boonstra wint weer, en ook Rosan weer de snelste
Jelle Boonstra won vorig jaar al de Ouderkerker Cross en als thuisrijder had hij dus weer de druk. Puntje van zorg was de 3 km die Jelle zaterdagavond laat geschaatst had in Thialf. Wel een PR, dus het was niet voor niets. Jelle rekende vrij snel met Julian Vergouw en Mees van Duren, maar de buiten mededinging meerijdende Michiel Mouris plakte wel nog aan het wiel. Jelle wist MM nog wel los te rijden en zo een mooi sportweekend af te sluiten. Laurens Keuning werd 2e en DTS’er Felix van Hemert 3e. Julian en Mees eindigden als 5e en 7e.
Rosan Koper was vorig jaar winnares in Ouderkerk en deed dat dit jaar ook: zandspecialiste.

Funklasse: voor de Fun
In de Ouderkerker Cross is ook ruimte voor de Funklassers, zeg maar de plaatselijke recreanten. De Haan Wielersport had daarvoor zijn gehele personeel ingeschakeld, maar de zege ging deze keer naar Jeroen van Maanen die Tim Schreurs (oud- Amstel clubkampioen!) en Guido Coers voorbleef. Beste Dame was hier Julia Evers. In het peloton ook een aantal “verloren” talenten als Ewoud Hartemink, Casper van Bodegraven, Joost Mouris…mooi om te zien. Uitslag staat hier!

Met het afbouwen van het parcours en het opruimen van alle zaken eindigde zo weer een  mooie cross het Ouderkerker strand. Dank aan de vele vrijwilligers, want zonder hulp is zo’n evenement niet mogelijk. Bijna 300 deelnemers, goede sfeer, mooie energie; en daar gaat het om.

Prachtige plaatjes volgen nog!

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑