Successen op de wielerbaan

Tussen al het crossgeweld door zijn er ook Amstelrenners actief op de wielerbaan. En niet zonder succes.

In Apeldoorn stond het eerste deel van het NK Baanwielrennen op het programma. Eind december volgt het tweede deel. Met dank aan onze man ter plekke Onno de Vries.

Ploegenachtervolging

Tyler Eyk reed met een zeer jonge ploeg knap naar een bronzen plak bij de jeugd categorie 5-7.

Bij de Nieuwelingen kwamen Thomas Engelhard (WWV), Tobias Kool, Viego Tijssen en Jesse de Vries helaas net kort voor een bronzen medaille, na een vierde plaats in de kwalificatie werd de strijd om het brons nipt verloren.

Teamsprint

Bij de jeugd waren Tyler & Jan van Schaik (ASC Olympia) net niet opgewassen tegen de WV Noord-Holland-jongens, het scheelde weinig maar ze moesten in de finale genoegen nemen met het zilver.
Toch weer een mooi prestatie van Tyler (categorie 6) tussen al het geweld van de (veel grotere) categorie 7-mannen.

Bij de Nieuwelingen reden Thomas en Jesse als derde ploeg hun kwalificatie wedstrijd.
De start van Jesse was niet heel soepel, maar er kwam toch nog een heel aardige tijd uit waar het ene na het andere koppel zich op stuk beet.
Uiteindelijk was het de 4e tijd, net genoeg om te mogen strijden om het brons.
Bij die wedstrijd was Jesse’s start nagenoeg perfect en hield Thomas daardoor op de streep precies nog 0,1 seconde over, genoeg voor het brons dus!

Gelegenheidsduo Tobias Kool en Ryan Gal reden naar een prima 8e plaats in de kwalificaties.

Goud

Tussen alle finales door zagen we ook Enzo Leijnse met zijn ploeg nog even met bijna speels gemak de Nederlandse titel winnen. 4.05 over 4 kilometer, 58,7 km/h gemiddeld …

Het was een lange maar mooie dag met weer veel Amstel renners op het podium.

Een handig overzicht met alle uitslagen staat op Wielerflits. Zet ‘m bij je favorieten de komende weken.