ACC De Weeren: beperkt zicht en vertraging

De achtste rit van de Amsterdamse Crosscompetitie kwam moeizaam op gang: kou en mist hadden de asfaltdelen van het parcours van een ijzig laagje voorzien, maar nadat de gladheid met man en macht bestreden was brak de zon door en kon het programma met ruim een half uur vertraging van start. Tot die tijd maakte de koffiemachine overuren en was het dringen voor een ‘bakkie’.

De parcoursbouwers hadden een mooi parcours uitgezet; snelle stukken werden afgewisseld door stukken met draaien en keren waar de techneuten aan hun trekken konden komen. Hier en daar wat geglibber, maar niet ‘dat het hinderlijk werd’. Het viaduct was  – nadat de gladheid bestreden was – elke ronde een feestje: uit het veld naar boven stampen en dan naar beneden op snelheid de bocht door en weer het veld in.

Jeugd: als de kat van huis is…
Bij de Jeugd weinig Amstelrenners; het lijkt erop dat als de vaste jeugdverslaggever ontbreekt de jeugd het laat afweten met als excuus “als de pers ontbreekt word ik niet genoemd en dus hoef ik niet te rijden”. Beste Jeugdrenners: Bij de Amstel word je altijd genoemd, want de redactie beschikt over meerdere voelsprieten en een dikke duim. Let op: je kan zelfs genoemd worden als je er helemaal niet geweest bent! Zie 45-plus.
Helaas alleen Amstelrenners bij de C-jeugd dus. Daar waren het Tom Lauda en Fabio Valerio die als 16e en 18e over de streep kwamen.

Nieuwelingen: weer Boonstra
Of hij zaterdag weer heeft moeten schaatsen weten we niet, maar feit is dat het waarschijnlijk helemaal niet uitmaakt en Jelle Boonstra (dus) weer won. Zijn vijfde zege in zeven starts deze competitie. Viego Tijssen en Julian Vergouw kwamen niet ver na elkaar als 3e en 4e over de streep.  Pelle van der Putte werd 11e.

Dames: eindelijk!
Iris van der Scheer was er al 3x dichtbij (2e), maar in Amsterdam-Noord was de volle winst voor haar. In de eerste ronde ging ze er vandoor en met een voorsprong van 45 seconden pakte ze dus haar eerste zege. Rosan Koper – die 1e en 2e plaatsen aan elkaar rijgt in de ACC – werd vandaag 2e. Ellen Valk en Anne-Marie Schonk 4 en 5. Geen wonder dat Ellen, Rosan en Iris na 8 ritten de eerste drie plaatsen in het klassement bezetten.

45-plus: gelukkig hebben we Polstra nog
Ron Vroom herstelde in Amsterdam-Noord de hiërarchie: hij won weer gewoon vóór John Behrens. Wekelijks jaagt een vijftal Amstelmasters op de overgebleven podiumplek, maar deze keer kwam de druk volledig op de tengere schouders van Simon Polstra te rusten. De ene na de andere podiumkandidaat van de Amstelmasters haakte af met kettingproblemen (Pierre Deen), uitglijproblemen (Coen Emmer), strandraceproblemen (Auke Broex) en aanwezigheidsproblemen (Caspar Hermans). Gelukkig liet Simon zich niet uit het veld slaan en boekte hij zijn derde podiumplek van deze reeks.
Dick Visser werd tussen het fotograferen door 8e vóór Pierre Deen en Serge van der Putten.

Simon Polstra op weg naar het podium (Foto Kristel Nijssen)

45-min: Groenewegen boekt officieus al weer zijn derde zege
Als Dylan Groenwegen aan de start staat van een ACC-wedstrijd wint hij (natuurlijk) met overmacht en in Noord deed hij dat al weer voor de 3e keer in deze reeks. Dylan ontbreekt echter in de officiële statistieken omdat hij zich niet voor 10 oktober heeft aangemeld zoals de statuten en reglementen verordenen. Koos Jeroen Kers deed dat wel en werd officieel 2e, officieus 3e. Niek Voogt 4e (5e) en Victor Broex officieus 6e, officieel niks (zie Dylan).
Jip de Moor haalde nog net de top 20 (19e); Roel Mouris en Alexander Evers vielen er net buiten.

P.M. Deze week vindt de crosstraining eenmalig plaats op woensdag i.p.v donderdag.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑