ACC Olympia: zoek de zeep

Na een nat nachtje en een natte ochtend werd het bij de 9e rit van de Amsterdamse Crosscompetitie pas droog voor de start van de 45-plus. Het parcours lag er zeker t/m de 45-plus behoorlijk vies en glibberig bij en er was na afloop dus werk aan de winkel: zoek de zeep.

Nekbreker/scherprechter/kuitenbijter was het talud aan de zijkant van het viaduct; na een bocht omhoog, om een boom heen, glibberen over de schuine kant, naar beneden en met een korte bocht weer iets omhoog naar de voet van het viaduct. Lastig. Zie hier in een filmpje van Kristel Nijssen hoe de Nieuwelingen/Dames/Jeugd C met wisselend succes het talud aanvallen.

Door de ‘Olympia-lus’ vóór het viaduct (als je tenminste denkt in de wegkoers-richting van het parcours) te koppelen aan het universele middenstuk en het parcours nog door te laten lopen tot voorbij het clubhuis van de WV Amsterdam ontstond een lang parcours van een kilometer of drie. Zo lang zelfs dat bij een verkennende Master de twijfel toesloeg: ‘Ik zie niemand meer; ben ik niet te ver?’

Jeugd: pedaal vermist
Opnieuw moest de redactie het doen zonder onze speciale Jeugd-correspondent en opnieuw was de inbreng van de Amsteljeugd beperkt; de opbeurende woorden van de verslaggever van dienst bij de vorige rit lijken geen effect gehad te hebben. Jammer.
Alleen Fabio Valerio en Tom Landa gaven acte de présence bij de C-jeugd. Tom werd keurig 15e en Fabio moest het in de finale van de wedstrijd doen met één pedaal minder. Dat loste hij handig op (lopen!), maar meer dan de 21e plek zat er niet in. Als iemand een pedaal gevonden heeft horen wij het graag.

Nieuwelingen en Dames: stuivertje wisselen bij de Dames
Bij de Dames verdelen Iris van der Scheer en Rosan Koper al drie wedstrijden op rij plek 1 en 2: twee weken geleden Rosan op één, vorige week Iris en bij Olympia was het weer de beurt aan Rosan. Klassementsleider Ellen Valk werd vierde, maar zij voelt met nog twee ritten te gaan de hete adem van Rosan, Marianne van Leeuwen (Ulysses) en Iris in de nek.
Bij de Nieuwelingen won Jelle Boonstra niet; hij moest het hoofd buigen voor Stef Koning (WV Noord-Holland) die er niet vaak is, maar als hij er is altijd zegeviert. Viego Tijssen werd 3 Jeffrey Zwart 6 en Pelle van der Putten 8.

Fotograaf Dick Visser in actie

45-plus: De Amstel speelt nieuwe troef uit voor plek 3
De Masters van De Amstel strijden al het hele seizoen achter het ongenaakbare duo Vroom/Behrens om één podiumplek. Tot nu toe werd die plek afwisselend ingevuld door Pierre Deen, Simon Polstra en Caspar Hermans, maar vandaag was het de beurt aan Auke Broex. Geruime tijd lag hij zelfs tweede nadat Behrens bij de eerste passage van de heuvel(tjes)-zone verstrikt was geraakt in de vele uitglijders die in het gedrang ontstonden, maar hij wist uiteindelijk de wekelijkse hiërarchie te herstellen: Vroom 1, Behrens 2.
Coen Emmer (4), Pierre Deen (6), Dick Visser (8) en Serge van der Putten (9) maakten dat de top 10 voor de helft uit Amstelmasters bestond.

45-min: Amstelglorie
Bij de 45 min een volledig Amstelpodium met Dylan Groenewegen op de hoogste trede met Niek Voogt (2) en Victor Broex (3) aan zijn zijde. Voor het klassement werd de overwinning aan Niek toegekend, omdat Dylan niet meedoet voor de punten (zie verslag vorige week). Victor overigens ook niet, maar die staat in de officiële uitslag wel op twee. De redactie probeert het niet eens te begrijpen. Victor was die ochtend naar eigen zeggen “bijna in Noorwegen” geweest. Hij stond om 10.00 uur aan de start van de strandrace in Julianadorp, maar na pech na 10 kilometer, snel naar Sloten: kon hij mooi de ACC nog even meepikken.
Koos Jeroen Kers werd volgens de officiële uitslag 4 en Tristan Geleijn viel net buiten de top 10: 11e. Gemeenschappelijke factor van het gehele podium en een aantal daarachter: van dit parcours kreeg je het in je rug.

Het podium van de 45-min

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑