ACC Wijdewormer: storm, modder, regen en hagel

Kortom: omstandigheden voor bikkels. Dat leken er vandaag toch wat minder dan gemiddeld. Hadden de omstandigheden invloed? Hadden de foto’s van het parcours die zaterdag rondgingen in diverse app-groepen een negatieve invloed op de ‘goesting’? Slaat aan het einde van het jaar sowieso de crossmoeheid toe? Wie het weet mag het zeggen.

Het parcours kende een paar plekken waar lopen in feite sneller/makkelijker was dan fietsen, maar was op grote delen ook prima te berijden. De bochtendraaiers kwamen volop aan hun trekken, er waren balken waar bunny-hoppers i.o. zich een hele Piet konden voelen en een kuitenbijtertje in de vorm van een viaduct (vol in de wind) is ook altijd leuk.

De Jeugd: trouwe klanten krijgen medestander
Bij de C-jeugd behoren Tom Landa en Fabio Valerio tot de trouwe bezoekers van de ACC. Vandaag kregen ze steun van Djai Denneboom die prima overweg kon met de zware omstandigheden en keurig 12e werd. Niet ver achter hem rolden Fabio en Tom als resp. 15e en 18e over de streep.

Dames en Nieuwelingen: Rosan of Ellen?
Bij de Dames boekte Rosan Koper haar 4e zege van deze competitie en daarmee is ze klassementsleider Ellen Valk (deze rit 3e) tot op twee punten genaderd. Dat belooft volgende week in Uithoorn een spannende finale te worden: wie van deze Dames gaat de competitie winnen? Debbie Roskam voelde zich prima thuis in de viezigheid van DTS en bestormde voor het eerst deze competitie de top 10: 6e.
Bij de Nieuwelingen kreeg klassementsleider Jelle Boonstra een DNF achter zijn naam door pech. Hierdoor is concurrent Laurens Keuning (MBC de Noordbikers) hem in de competitie gepasseerd, maar het onderlinge verschil is slechts 4 punten, dus ook bij de Nieuwelingen kan het volgende week in Uithoorn spannend worden om de eindzege in de competitie. Ook nummer drie in de tussenstand (Felix van Hemert, DTS) maakt nog kans op de eindzege. Bij de verdeling van de dagprijzen was er een podiumplek voor Viego Tijssen (3e) en waren er mooie klasseringen voor Julian Vergouw (4), Jeffrey Zwart (7) en Pelle van der Putte (11).

45-plus: De Amstel speelt nieuwe troefkaart
Voor plek drie wel te verstaan. Zoals altijd waren plek 1 en 2 voor Vroom en Behrens, maar daarachter heeft De Amstel een heel arsenaal aan kanshebbers voor de laatste podiumplek. Na Pierre Deen, Simon Polstra, Caspar Hermans en Auke Broex speelde De Amstel deze dag een nieuwe troefkaart: Serge van der Putten. Voor Serge ging hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling: al jaren hing er een podiumplaats in de lucht, maar op het moment suprême ging er altijd wat mis met mens of machine. Aanvankelijk leek Pierre Deen zijn verjaardag extra glans te geven met de laatste te vergeven podiumplek, maar een zachter wordende band kostte hem op de asfaltstroken veel snelheid en hij bleef steken op plek 4. Nog wel voor Coen Emmer (5). Dick Visser (fietst harder) wisselde veelvuldig stuivertje met Jeroen van Hoeijen (loopt harder), maar pakte uiteindelijk het laatst beschikbare plekje in de top 10.

45-min: Hij is er niet
De 45-min moest het voor het eerst in weken doen zonder Dylan Groenwegen, dus geen geneuzel van de redactie over officiële en officieuze uitslagen.
Niek Voogt werd in de Wijdewormer tweede. Niek is bezig aan een regelmatig seizoen, maar scoorde helaas 2x een DNF. Desondanks maakt hij volgende week nog kans op het podium in het eindklassement: hij staat na vandaag op één punt van de derde plek in het tussenklassement. Tristan Geleijn ploeterde ook de top 10 binnen: 9. Alexander Evers en Stephan Scherpenisse werden 16 en 18. Roel Mouris scoorde een kapotte derailleur en een DNF.

One thought on “ACC Wijdewormer: storm, modder, regen en hagel

  1. Wat een geweldig verslag van onze wedstrijd bij DTS. Thnx en tot snel!!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑