Cross & strand in de buitengebieden

De afgelopen weekenden is er volop gekoerst buiten de paden van de ACC: Honselersdijk, Amersfoort, Almelo, Berghem, Oploo en Nijverdal. En in Duinkerke, Frankrijk.Michiel Mouris

Hij won vorige week zaterdag niet in Honselersdijk. Tweede stek. De volgende dag in Almelo wel vertrouwd op plek 1. Een week later in Berghem wist hij ook naar winst te rijden. En afgelopen zondag voegde hij een zege in Oploo aan zijn reeks toe. (Huiskamervraag: hoeveel crosszeges heeft Michiel dit seizoen behaald t/m 15 december?)

Amersfoort (7/12)

Een van de oudste crossen van Nederland, en sinds mensenheugenis in bos Birkhoven bij de dierentuin. Dit jaar dus niet meer. Verplaatst naar de locatie van Zon&Schild, richting Zeist. Parcours was er niet minder om. Snelle bosstroken afgewisseld met technische passages.

Bij de Vrouwen reed Rosan Koper naar een prima 15e plaats. Mees van Duren zat bij de Nieuwelingen wederom bij de eerste twintig, 18e. Bij de Masters wist Sander Boerkamp zich weer in de top-10 te nestelen: 7e.

Almelo (8/12)

Geen grapjes over Almelo hier (iets met stoplicht, te doen en groen), maar een serieuze modderkoers op het clubparcours van de Zwaluwen. Judith van Maanen net buiten de top-10, 11e. Idem voor Sander Boerkamp bij de Masters, dat wil zeggen: net buiten het podium! Fraaie vierde plek.

Nijverdal (16/12)

Terwijl de ACC-rijders tot over de oren in de modder zaten, kregen de landelijke rijders een snelle, droge en zonnige cross voor de wielen. Snel bosrondje met pittige korte klimmetjes. Amstelmasters 50+ Marcel Witte en Jan van Herwijnen waren afgereisd naar het oosten. Marcel een uitstekende start. Ging bij een inhaalactie abrupt over de kop na een boomstronk vol geraakt te hebben. Wonder boven wonder geen schade, wel een paar plekken verlies. Zesde werd zijn verdict. Jan reed heel de wedstrijd op 50 meter achter een groepje van drie. Aansluiting nooit gevonden, 19e.

Marcel in actie in Nijverdal. Foto Margo de Wit

Duinkerke Frankrijk (15/12)

Afgelopen zondag was het strand van het Franse Duinkerke het decors van het EK Strandrace. Bij de vrouwen reed Riejanne Markus naar een knappe tweede plaats. Lang was de strijd om het podium geen uitgemaakte zaak. In de finale was het Nina Kessler die het haalde voor Riejanne en Tessa Neefjes. Geheel Nederlands podium, dat dan weer wel.

Nagekomen bericht

De strandrace in Castricum werd zondag op het laatst afgelast. Het strand was door de harde wind te smal geworden. Ook dat kan gebeuren.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑