Drukke tijden voor de crossers

De ACC mag dan zondag in Uithoorn zijn geëindigd, de landelijke crossers gaan nog wat weken door.

Jeugd (uitslag huiskamervraag)

De Jeugd stond afgelopen zaterdag te trappelen (geen woordspeling) voor hun wedstrijden in Helmond. In Categorie 6 was Michiel Mouris wederom niet te kloppen. Komen we meteen terug bij de huiskamervraag van vorige week: hoeveel crossen heeft Michiel gewonnen tot en met 15 december? Het juiste antwoord luidt: 12 in Nederland, 1 in België. De jury-van-dienst feliciteert alle prijswinnaars. Zij mogen een extra snee kerstbrood aansnijden en een toost met Glühwein uitbrengen op de prestaties van Michiel.

Woerden

Het verhaal gaat de Woerden de meest gemiddelde gemeente van Nederland zou zijn. Mocht het juist zijn, dan zeker niet voor de cross. De lokale wielerclub aldaar organiseert (mede) maar liefst 5 crossen, waarvan 2 in Woerden. Zaterdag was de traditionele cross in wijkpark Molenvliet the place to be. Modderig kriskrasrondje op en over een heuvel met single tracks, diepe sporen, schuine kanten, steil naar beneden en steil omhoog. Vorig jaar was het er opvallend droog, dit jaar gewoon weer modder.

Bij de Nieuwelingen kon Mees van Duren weer prima positie houden. Hij werd 17e. Bij de Amateurs stond Jort de Boer aan het vertrek. De einduitslag heeft hij niet gehaald, helaas.

Kaïn en Abel bij de Masters
De Masterwedstrijd was een spreekwoordelijke strijd tussen Kaïn en Abel. Sander Boerkamp kende een matige startfase, werd daarna opgehouden door Marcel Witte die over de volle breedte van het pad stond geparkeerd. Korte daarna wilde Sander Marcel passeren. Juist op dat moment viel Marcel, en nam Sander mee in zijn val. Bij het opstaan uit de kluwe had Sander de keuze ‘of in zijn kruis of op z’n knie te stappen’. Veel tijd voor overleg was er niet; het werd Marcels knie. Sander kon weer verder en werd 4e. Marcel kwam nooit meer in de race, 21ste. Jan van Herwijnen had niets van dit alles meegekregen, hij werd 30ste.

Sander in Woerden. Foto Hans Steekers

Boxtel

De zondag voor kerst is Boxtel, ook al jaren vaste prik op de agenda. Geen Amstelrenners daar dit keer? Nou ja – en zo lang de redactie goed heeft gekeken –  Dylan Groenewegen bij de Elite. In de Tour de France was hij nog lead out voor Dylan, in Boxtel was hij toch echt te snel: Mike Theunissen reed ver vooruit naar winst. Dylan op enkele minuten 6e.

En verder…

Veel op het programma de komende tijd voor wie zin heeft. Twee Kerstdag het bosrondje van Norg, zaterdag de modder van Benschop (+ een 200 km ATB in Drenthe), zondag bos & kasteel Vorden. Het weekend daarna de velden van Sint Michielsgestel en het glooiende bos van ‘s-Heerenberg (voor wie geen clubkampioenschap rijdt).

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑