In januari starten de “echte” zaterdagtrainingen weer

De afgelopen weken is er wekelijks door flinke groepen een aantal kilometers weggetrapt op de zaterdag. In het nieuwe jaar is er weer het  aangebroken; met goede voornemens voor een gezond, sportief en succesvol 2020. Het is januari en het moment om te beginnen met de echte wedstrijdgerichte wegtrainingen. Voor alle licentiehouders v.a. Nieuwelingen en ouder (m/v). Lees even goed verder.

Het vertrek is elke zaterdag tot eind februari stipt om 11.00 uur vanuit Ouderkerk, verzamelen voor wielerzaak De Haan bij de brug bij Ouderkerk, HogerEinde Zuid.

Opzet trainingen:
Zoals gebruikelijk wordt er gereden in twee of wellicht drie groepen. De trainingen zijn duurtrainingen, maar er zit ook een paar stukken “kwaliteit”(lees: intensiteit) in de training met opdrachten.  Er wordt in principe een min of meer vaste route gereden van resp. ongeveer 60-70 km (basisgroep en Nieuwelingen) of ongeveer 80-90 km voor de andere groep vanaf Junioren-niveau met Amateurs, Elite etc. Indeling op niveau en in samenspraak met de trainers en afhankelijk van de aanwezigen wordt er eventueel gecombineerd. Samen uit, samen thuis, en als je méér wil, doe je dat ervoor of erna. Er wordt flink doorgetrapt en zeker in het voorjaar met wind, soms kou en nattigheid wil het behoorlijk pittig zijn. Zorg dus dat je fit en in staat bent om een aantal uur flink door te fietsen.

Checklist:
Altijd meenemen
: regenjack, een paar bananen/reepjes (met kou verbruik je meer dan je denkt), bidons, reservebandjes en pompje. Een teller met stopwatch op je stuur (er zijn opdrachten op tijd) en een spatbord kan nooit kwaad. En je fiets en banden….die zijn in goede staat!

Regels deelname:
Deelname staat open voor Amstel-leden met licentie bij De Amstel én er wordt gereden in clubtenue, met als uitzondering voor Elite/Beloften eventueel het WPGA of CT tenue.  De trainers is verzocht hierop te letten, vanwege de herkenbaarheid en veiligheid erg belangrijk. Deelname is altijd geheel op eigen risico.
Overbodig te zeggen dat je altijd aan elkaars veiligheid denkt, en álle verkeersregels ook voor ons wielrenners gelden. Er wordt gedisciplineerd gereden en goed gewaarschuwd bij obstakels/auto’s etc en spreek elkaar aan op eventueel gedrag.
Overbodig op te zeggen dat alle afval (ook bananenschillen!) gaat in de prullenbak of terug in je achterzak.

Verplaatsing/afgelasting:
Bij extreem slecht of gevaarlijk/onveilig weer wordt uiterlijk omstreeks 10.00 uur via de website bekend gemaakt of de training doorgaat, of evt. naar een later tijdstip verschoven wordt, of naar zondag. Houd deze website dus altijd in de gaten.

Afbeeldingsresultaat voor winter training cyclists

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑