Een week lang strijd om de baantitels

De periode van vlak voor kerst tot oud en nieuw is voor de baanrenners altijd hét piekmoment. Dan worden heel veel nationale tricots verdeeld op heel veel onderdelen. Enzo Leijnse wist in zijn eerste Beloften-jaar alvast een medaille te pakken.

Daar waar Nederland op de weg en in het veld al jaren de absolute wereldtop vormt is dat op de baan uiteraard ook het geval.  Er zijn veel titels te behalen, maar het is allerminst prijsschieten: op alle dagen staat immers de absolute wereldtop aan de start. Met de baansprinters (m), dames als Pieters en Wild en een uithangbord als Jan Willem van Schip staat er wel wat op de baan!  De baan-topsport komt daarmee voor heel veel renners op een NK ineens heel dichtbij. Enkele Amstelleden waagden hun kans in Alkmaar waar de baantitels vanaf de categorie Junioren verdeeld werden en er was ook een titel(tje) bij de Nieuwelingen te verdelen.

Enzo reed een van zijn laatste wedstrijden in Amstel-tenue. Op het onderdeel achtervolging snelde de a.s. Sunweb-coureur naar een mooie derde plaats. Op dit onderdeel mist Nederland nog wel de échte cracks op wereldniveau, maar misschien kan Enzo zich daar op termijn tussen rijden. Wessel Mouris reed ook een van zijn eerste baan-NK’s en dat ging ook op de achtervolging prima: daar waar neef Jens in het verleden wel eens de titel pakte strandde Wessel nu op een knappe vierde plaats. Eerder in de week reed Wessel ook al een NK Omnium waarin hij 9e eindigde. Enzo eindigde op het Omnium als 10e  en in de Koppelkoers werd hij 5e met zijn maat Casper van Uden.  In de Nieuwelingen-Puntenkoers werd Tobias Kool 13e.  Voor de Nieuwelingen zijn er in januari nog enkele titels te verdelen.

Image

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑