De crossweekenden beginnen te tellen

De zondag stond voor veel Amstelcrossers in het teken van het CK. Niet iedereen, want een select gezelschap was zowel de zaterdag als de zondag actief bij de KNWU-crossen.De jeugd was zaterdag aanwezig in Oosterhout. Michiel Mouris wist daar wederom te winnen in categorie 7.

Op dezelfde breedtegraad, iets meer oostwaarts, was het crosstime in Sint Michielsgestel, de Grand Prix Groenendaal. Het typische ‘Groenendaalparcours’- lees: snelle grasstroken, bochtig, schuine kant en veel technisch draaien en keren – was niet elke renner op het lijf geschreven. Bij de Junioren werd Tristan Geleijn als 28e geklasseerd. Mees van Duren reed naar een prima 28e plek in het enorme startveld van de Nieuwelingen. De Amateurs van de Amstel streden in de achterhoede van de koers een fel gevecht voor plek 38. Jort de Boer was sneller dan Stephan Scherpenisse. Bij de Masters waren de ogen gericht op Sander Boerkamp, en natuurlijk op de terug-van-blessureleed Michael Breedt. Sander wist handig (of kon hij niet beter) de behendiger mannen achter zich te houden in het slingergedeelte van de omloop. Op het gras ging het gas er weer vol op. Een uitstekende 8e plaats. Daarachter waren Marcel en Michael op overlevingstocht, 20 en 24. Nog verder daarachter zwom Jan van Herwijnen, die, bijna paradoxaal, wel een leuke koers reed.

Zondag was het de beurt aan de Jeugd in het Brabantse dorp. Michiel Mouris ging met de bloemen naar huis in Categorie 7.

Zondag verplaatste het circus zich naar de Achterhoek: ‘s-Heerenberg. Glooiende en bosrijke omgeving.

Of er Amstelrenners aan het vertrek stonden? We weten het niet. Zodra de uitslagen online staan zullen we dit bericht updaten.

Foto: Michiel Mouris in Sint Michielsgestel

One thought on “De crossweekenden beginnen te tellen

  1. Kleine rectificatie van de verslaggeefster ter plaatse: Michiel rijdt in Categorie 6 😉

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑