CK off the road

WV de Amstel heeft op 5 januari het eerste clubkampioenschap van 2020 al weer achter de kiezen. Op Sportpark Sloten werd in samenwerking met gastheer WV Amsterdam, Olympia, de Trappist, Excelsior en De Kampioen het clubkampioenschap veldrijden georganiseerd. Sander Boerkamp werd overall-clubkampioen, maar er waren meer titels te vergeven.

De parcoursbouwers van de WVA hadden hun best gedaan; er was een parcours van ruim 3 km uitgezet dat doorliep tot over het viaduct (de Olympia-lus). De gebaande paden waren op diverse plaatsen verlaten zodat het parcours af en toe verrassende nieuwe wendingen kende. Het talud van het viaduct was optimaal gebruikt: op de heenweg 3x omhoog waarvan 1x (voor de meesten) lopend en op de terugweg over de schuine kant naar beneden.

Jeugd: close finish
De Jeugd heeft wel eens een grotere opkomst gekend bij het clubkampioenschap, maar onder het motto ‘een titel is een titel’ en ‘als je niet fietst kan je ook niet winnen‘ schreef Max Baars bij de jongste Jeugd de titel bij op zijn palmares. Bij de oudste Jeugd maakten Fabian Valerio en Tom Landa er een bloedstollende finale van. Alle hulpmiddelen waren nodig om vast te stellen dat Tom met een verschil van 17 honderdsten op Fabian de titel had veroverd.

Dames: wie trekt aan het kortste eind?
Vier dames streden om drie felbegeerde medailles, dus één moest er met lege handen naar huis. Topsport is keihard en het CK niet minder. Rosan Koper maakte haar favorietenrol (winnares ACC) helemaal waar en mag zich een jaar lang clubkampioen noemen. Ellen Valk en Anne-Marie Schonk gaven elkaar goed partij en werden respectievelijk 2e en 3e. Debbie Roskam was na afloop degene die met lege handen stond.

Overige categorieën: grijpt de jeugd weer de macht?
De laatste jaren waren het telkens de (ruim) 40-minners die de overall-titel grepen, maar vandaag waren de 40-plussers getalsmatig in ieder geval ruim in de meerderheid en lieten veel jonkies het afweten door andere bezigheden (trainingskampen e.d.).
Op het machtsvertoon van 40-plusser Sander Boerkamp hadden de aanwezige 40-minners geen antwoord en na Sander duurde het bijna twee minuten voordat Junior Tristan Geleijn als 2e over de streep kwam. Tristan moest een flinke inspanning leveren om zich een andere 40-plusser – Marcel Witte – van het lijf te houden. Vlak achter Marcel rolden Stephan Scherpenisse en Alexander Evers over de streep.

Uitslag CK Off the road WV de Amstel, 5 januari 2020. Overige categorieën

1 Sander Boerkamp 1e 40+ en Overall-kampioen
2 Tristan Geleijn 1e Nieuwelingen/Junioren
3 Marcel Witte 2e 40+
4 Stephan Scherpenisse 1e 40-
5 Alexander Evers 2e 40-
6 Michael Breedt 3e 40+
7 Roel Gerritsen
8 Pierre Deen
9 Jan van Herwijnen
10 Dick Visser
11 Romke van der Weerdt
12 Julian Vergouw 2e Nieuwelingen/Junioren
13 Bas Koster 3e 40-
14 Serge van der Putten
15 Sybrand de Boer
16 Jeroen van Hoeijen
17 Jan Buisman
DNF Arno Vos
DNF Coen Emmer
DNF Auke Broex
Podium 40-min
Podium 40-plus met overall-kampioen Sander Boerkamp

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑