Laatste crossen van het seizoen

Wie denkt dat het cross-seizoen er na het NK voor de Amstelrenners op zit, heeft het mis. De Jeugd trok zowel zaterdag als zondag het veld in. De ouderen afgelopen zondag in Huijbergen. Komt er dan nooit een eind aan?

Volgend weekend is het NK Jeugd in Moergestel, waarvan ongetwijfeld een verslag volgt op deze site. De week daarop als afsluiter de traditionele én informele Koppelcross in Hilversum. In februari volgt voor de jongere categorieën een toetje in Hulst.

Verslag van de Jeugd

De Jeugdrenners waren naar het Hoge Noorden afgereisd, zaterdag Assen en zondag Hoogeveen. Een verslag vanuit het veld.

Afgelopen weekend was er voor de jeugdige veldrijders een dubbelprogramma in Drenthe. Voor wie er nog even de puntjes op de i wilde zetten of voor wie er geen genoeg van kan krijgen een week voor het NK.
Zaterdag was het te doen in Assen, de Alpencross. Alwaar een loodzwaar parcours klaar lag. “De zwaarste van het seizoen” volgens kenners. Op een voormalig vuilstort kon men slechts twee kanten op; omhoog of omlaag. En beneden lag ook nog eens vette bagger, waar met veel moeite gefietst kon worden. Max Baars (categorie 3) reed zeer verdienstelijk naar plek zeven en had ook nog met wat pech af te rekenen.

In categorie 6 stonden Fabio Valerio en Michiel Mouris aan de start. Bij Fabio druipt het enthousiasme eraf. Met een lach op zijn gezicht werd hij 19e. De eerste landelijke punten waren binnen. MM kwam in de eerste ronde pijnlijk ten val, krabbelde overeind, heroverde in ronde drie de leiding en won met ruime voorsprong. Hij besloot de zondag op de bank door te brengen.

Max en Fabio gingen door naar Hoogeveen. Op een mooi gevarieerd rondje werd Max zelfs 4e, nadat hij tijdens het inrijden nog even in contact was gekomen met prikkeldraad. Au au!!
Ook bij Fabio een stijgende lijn. Hij reed dapper naar plek 14. Zijn beste resultaat tot nu. Vol zelfvertrouwen op naar Moergestel.

 

Huijbergen

Op een vrijwel identiek parcours als het NK van vorig jaar reden de (meeste althans) Amstelrenners hun laatste cross van dit seizoen. Pittige zandhellingen omlaag en omhoog. De weidestroken lagen er in tegenstelling tot vorig jaar nu droog bij.

Iris van der Scheer werd heel knap 10e bij de Vrouwen Elite. Judith van Maanen noteerde helaas een DNF.

Mees van Duren liet bij de Nieuwelingen weer een uitstekende 28e plaats optekenen.

De Masters waren met maar liefst vier renners naar de Belgische grens vertrokken. Sander Boerkamp zat overduidelijk nog in zijn NK-flow, zesde plaats. NIet toevallig achter dezelfde renners als een week eerder. Met een goed gevoel de zomer in dus. Marcel Witte was goed hersteld van zijn ziekte, 18e. Michael Breedt wellicht nog niet helemaal in de vorm die hij wilde bereiken. Wel 7 startpunten erbij voor volgend seizoen: 24e. Pierre Deen strandde na een opmars vanuit de achterste startrijen op een DNF in de slotronde.

Foto’s

Alles nog eens in beelden zien? Bekijk de foto’s van Jurgen Soffers.

We zijn nog niet klaar met het crossen. Tot volgende week.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑