Michiel Mouris prolongeert titel

In Moergestel heeft MM het NK veldrijden wederom met winst afgesloten. Alhoewel hij de huizenhoge favoriet was voor de titel in categorie zes, moest er toch nog wel even voor gereden worden. Hij won er afgelopen seizoen al twintig maar die zou hij zo willen inruilen voor die ene. Die 21e moest en zou er komen, een tweede plaats zou een enorme teleurstelling geweest zijn: ‘eigenlijk kwam ik maar voor één plek’. En hij kon natuurlijk ook de meegekomen supporters niet teleurstellen.

Vrijdag werd het parcours al uitvoerig verkend met Fabio Valerio. Michiel kwam tot de conclusie dat het er erg snel bij lag. Hij zou vanaf het begin volle bak moeten gaan om de concurrenten af te schudden. Vanaf de voorste rij reed Michiel als eerste het veld in en al snel had hij nog slechts één man in het wiel, maar wel één waar hij absoluut niet mee naar de streep wilde rijden. Aan het eind van de tweede ronde was hij ook die kwijt, hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit en reed in een straf tempo naar de overwinning. Nóg een jaar in het rood-wit-blauw, wie wil dat nou niet?

Gehoorde reacties na afloop: ‘maar 23 seconden voor?’, ‘makkie’, ‘het kón toch niet anders’ en ‘knap gedaan’.

In categorie drie reed Max Baars in de vroege morgen al naar de achtste plek. Hij was daar wel content mee. Na een moeizame seizoenstart begon het bij Max weer als vanouds te draaien. Op naar het volgend jaar. Tip: stoppen met voetballen Max!

Fabio Valerio reed in categorie zes naar de 48e plaats. Het streven was bij de eerste 45, dat getuigd in ieder geval van enige zelfkennis. Hij vond het een hele leuke ervaring en wil volgend jaar meer landelijk gaan rijden. Eens!

Tom Landa reed in categorie zeven lachend naar de 65e plek. Zijn doel was niet laatste worden. Ook geslaagd.

Totaal slechts vier deelnemers van De Amstel, dat is wel eens meer geweest. Maar wel vier keer veel plezier en mooie ervaringen. De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat voor deze mannen wederom niet door!

Foto’s van Erik van Ravenzwaaij: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑