De “Maart”-trainingen beginnen weer …. in maart

De komende twee zaterdagen zijn er op 22 en 29 februari nog de reguliere wegtrainingen, maar het wegseizoen komt pas echt op gang als er ook weer doordeweeks getraind wordt. Vanaf  dinsdag 3 maart wordt er vier weken lang weer elke dinsdag en donderdag op de weg getraind.

De korte, maar intensieve trainingen zijn dé manier om snel in vorm te komen. Het vertrek is de eerste twee weken  (3, 5, 10 en 12 maart) stipt om 17.00 uur vanuit Ouderkerk (De Haan, Hogereinde Zuid), want het wordt nog vroeg donker. De training duurt ca. 1.15 – 1.30 uur.
Vanaf dinsdag 17 maart wordt het vertrek 17.30 uur.

Deze wedstrijdtraining is gericht op de Nieuwelingen/Junioren, maar alle andere oudere licentiehouders zijn zeer zeker welkom, want iedereen komt aan zijn trekken. De ervaring leert dat door verschillende opdrachten te geven de training voor iedereen uitdagend genoeg is. Er wordt een vaste ronde gereden van 40 – 50 km in verschillende niveaugroepen en groepjes  met onderweg een paar intensieve oefeningen waarbij op snelheid en veel op wedstrijdelementen wordt getraind.

29 maart gaat de zomertijd in en gaat het reguliere seizoen beginnen (daarover later meer)

Checklist: 
– je rijdt in clubkleding
– reserve binnenbandje en pompje (of goed patroon)
– regenjackje
– teller op de fiets: veel opdrachten gebeuren op tijd
– reepje/banaantje oid
– en je materiaal is in orde (geen versleten banden)
– eventueel een spatbordje
– i.v.m. de duisternis kan een voor- en achterlampje nodig zijn; zet het op je fiets

De veiligheid van iedereen staat ook hier voorop: geen geslinger, niets weggooien, verkeersregels in acht nemen; en….. deelname is altijd op eigen risico!

Bij eventuele afgelasting staat er uiterlijk één uur van te voren een bericht op de website. Check deze dus altijd even.
De Jeugdtrainingen op het Clubparcours gaan op dinsdag 10 maart van start.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑