De kop is er af: het seizoen is gestart

Als de Omloop in België wordt verreden weet iedereen…nu begint het echt. Het wegseizoen is dus begonnen en her en der in binnen- en buitenland werd er door verschillende Amstelrenners gekoerst.

Voor een aantal toppers is het openingsweekend ook een mooi ijkmoment. Enzo Leijnse (Sunweb) en Owen Geleijn (Jumbo Visma) reden net als Koos Jeroen Kers (WPGA) in de Ster van Zwolle. Een mannelijke koers met veel wind en regen. Owen wist in de sterkbezette Topcompetitie koers de finish te halen in de top-50. Enzo belandde na een fietswissel in de verkeerde waaier en voor KJK was de vorm er nog niet.
Femke en Riejanne Markus reden het Nieuwsblad voor de Vrouwen en Femke reed zelfs nog enige tijd in de aanval. Annemiek van Vleuten was hier de sterkste.
Victor Broex en Daan Hoeks reden hun eerste koers in de U23 series in de koers Brussel-Opwijk: hellingen, wind en kasseistroken. Beiden handhaafden zich in het uitgedunde peloton, maar voor de prijzen deden ze nog niet mee. Dat houden ze nog tegoed.

Bij DTS werd na enige stormafgelastingen eindelijk de reeks van Voorjaarskampioenschappen geopend met het Kampioenschap van de Zaanstreek. 1 maart was daarvoor een mooie dag, want het was winderig, maar zelfs een beetje droog. De Amstelrenners reden actief, maar een zege viel er niet te noteren. Vooral de Nieuwelingen waren met een mooie groep aanwezig en reden actief mee. In de kopgroep van vier kwam Jelle Boonstra in de sprint te kort voor de winst: hij werd 3e. Daar niet ver achter reden Tobias Kool, Julian Vergouw, Mees van Duuren de top-10 in. In het peloton zaten Jesse de Vries, Taco Keijzer en Tristan Stoelinga. In de Dameskoers reed Lieske Coumans naar het podium (3e), terwijl Francien Looije daar vlak achter vierde werd.
Vierde werd ook Joppe van de Weerdt in de Seniorencategorie. Joppe sprintte mee om de zege, maar haalde het podium dus niet. Niek Voogt werd 6e. Bij de Masters/Sportklasse werd ook de altijd actieve Serge van de Putten 4e. Volgens de uitslagen werd ook Tyler Eyk in de oudste Jeugd categorie 4e. Voor zeges moeten we dus (minimaal) nog een weekje wachten. Dan is het te doen bij de Bataaf op zondag; altijd een lekker parcours.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑