Op zoek naar alternatieven

Deze week zouden normaal gesproken al onze reguliere clubactiviteiten weer plaats gaan vinden. Jeugd- en wegtrainingen, dinsdag- en donderdag koersen, Interclubs, Mastersweekend etcetera. Voorlopig moet men het doen met soloritjes in de regio, maar om elkaar wel de maat te nemen zijn er gelukkig digitale koersmogelijkheden. De Jeugd trapte gisteren voorzichtig af met een “Interclub ontmoeting”.

Het idee was simpel: gewoon met een aantal aanmelden in dezelfde koers. In dit geval een ritje in het virtuele Watopia.

De juffen en meesters van de thuisscholen, doen hun uiterste best, maar de jonge renners missen elkaar en de de koers. Gelukkig is daar Zwift.
Een paar jonge renners begonnen met (na schooltijd uiteraard) samen Zwift koersjes te rijden, terwijl zij via FaceTime met elkaar in contact staan. En van het een komt het ander. Afgelopen dinsdag is de eerste editie van een “Zwift jeugd interclub wedstrijd” verreden.
Tientallen jonge renners uit heel Nederland deden mee. Gewoon door samen af te spreken in welke bestaande Zwift koers iedereen meerijdt. De communicatie loopt via Facebook en WhatsApp (dat internet gaat heel groot worden). Vanaf heden zijn er elke dinsdag en donderdag jeugdkoersen op Zwift. Er schijnt zelfs gedacht te worden aan een officieus NK Zwift voor de jeugd….. (En niet onbelangrijk: de juffen en meesters geven aan dat dit Zwift initiatief het “pedagogisch klimaat” op de thuisschool geweldig ten goede komt. )

Voor de andere categorieën ook een idee?

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑