Uit de comfortzone

Deze tijd zorgt er voor dat renners en rensters uit hun comfortzone kunnen treden: er wordt gekoerst op Zwift, extra lange tochten gereden (geen “blokjes”o.id., gewoon doortrappen), sommigen gaan zelfs weer crossen of mountainbiken. En anderen? Die dagen elkaar uit in “Solo Sur la Plaque” , met deze week meerdere winnaars.

Solo Sur la Plaque: In je uppie op de groot plaat dus. De Stravagroep met veel Amstelrenners. Iedere zondagavond worden er in de Stravagroep 2 segmenten aangestipt en de deelnemers krijgen de hele week om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten.

Deze week in de aanbieding het 7.2km lange rondje “Velterslaan – Kanaaldijk – Indijkweg” en het 500m sprintje over de A1 “de Goog nieuw Z-N”. Iets voor de tempobeulen en iets voor de sprinters.

Voor het laatste segment stond de wind de hele week ongunstig maar woensdag waren de omstandigheden toch wel het minst ongunstig. Tim Kok (Amstel Amateur, Okeanos connectie) had met afstand de rapste benen èn was er op het juiste moment om met 51 gemiddeld het viaduct over te knallen. Indrukwekkend onder deze omstandigheden.

Op het lange segment was het de hele week bal. Vanaf woensdag werden er tijden neergezet terwijl anderen thuis de windkaarten bestudeerden om gelijktijdig Strava te verversen op nieuwe resultaten. Junior Wessel Mouris dook als eerste onder de 10m met 9:55 (43.4kpu), Joris van Nieuwkerk zette een dag later de nieuwe standaard met 9:36 (44.9kpu). Maar Teun Mouris duwde hem al snel een treetje lager in de pikorde met een 9:22 (46kpu). Joris liet dat niet begaan en deed bij het sluiten van de markt op zondag nog een allerlaatste poging om exact dezelfde 9:22 te noteren. Dat belooft een aardige clash te worden voor de komende weken…

Overigens kwam Wessel in een tweede poging nog tot een ijzersterke 9:33 (45,1kpu) en liet Caspar Hermans zien dat als er een mastercategorie was geweest, hij die overtuigend gewonnen zou hebben (9:48 / 44.0kpu).

Wielrennen is wachten
En wie was de allerslimste van de week? Dat was waarschijnlijk Devi Brands zelf (Solo Sur la Plaque komt uit zijn koker). Die wachtte tot zondag de zon onder aan het gaan was en haalde met een vergelijkbaar vermogen nog een halve minuut van zijn tijd af om tot 9:39 te komen. Waarmee de oudste wielerwet van allemaal maar weer eens bewezen werd: Wielrennen is wachten, wachten, wachten.

Was er dan niemand sneller? Jawel, Levi Heimans had ook van horen zeggen en kwam uit op een 9:11 (46.9kpu). Indrukwekkend maar hij was nog niet op de hoogte van de reglementen en reed met zijn gebruikelijke opzetstuurtje, en dan telt het niet. Maar die verwachten we volgende week natuurlijk wel terug.

En de dames? Vele dames werden lid van de groep maar slechts 1 zette een resultaat neer. Femke Markus kwam tot een wel heel knappe 10:39 (40.4kpu). Dat was goed voor de QOM en daarmee was ze sneller dan alle Amsteldames ooit tijdens de (groeps)trainingen geweest waren. Dit resultaat had meer omlijsting verdient van andere strijdende dames, misschien vanaf volgende week?

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑