Solo sur la Plaque en de woensdagzwifters

Afgelopen week was het natuurlijk weer véél te mooi fietsweer. naast de diehard wielrenners zoals onze leden was het druk op de wegen. Velen gingen weer lange solotochten maken, en anderen gingen even diep op segmenten, of in een virtuele koers.

De Solo sur la plaque week 2
Twee segmenten deze week. Alsof de rode zee gespleten moest worden zo hard joeg de oostenwind dinsdag de renners over het Oudelandsdijkje bij Monnickendam. Joris Maarleveld kwam meer dan 3 kilometer lang tot boven de 54 gemiddeld en Sander Boerkamp kwam een paar uur later tot liefs 56 gemiddeld. Ouderwets laagvliegen. In de dagen die volgden verdronken de uitdagers in hun pogingen. Roel Mouris kwam nog het dichtst in de buurt maar was toch al 15 seconden trager. Daarmee onderstreepte hij dat de ideale omstandigheden voor dit segment voorbij waren. Goed plannen is een vereiste.

De brug bij Muiden was geen doen met een straffe oostenwind, de betere tijden werden vanaf donderdag gereden. Het was weer Sander die het voortouw nam door zijn eigen KOM aan te scherpen. Joris van Nieuwkerk liet hem nog 2 dagen in de waan voor hij de pedalen geselde en er met een 1:29 3 seconden af deed. Levi Heimans kwam nog akelig dicht in de buurt op zondag met een 1:30. Met de tong op het stuur daalde men vervolgens rustig af naar Muiden. Moe maar voldaan.
Deze week weer twee nieuwe segmenten: eentje voor de punchers, en eentje voor de tijdrijders.

Zwiften

Op woensdag 22 april werd er gekoerst in de Zwift NL “Alles uit de Kast” – alternatieve voorjaarscompetitie. In de A-klasse wist de altijd verbazingwekkend sterke Bas Koster zelfs het podium te bereiken en was het voor Tom Wolters deze keer iets te zwaar.
In de B-klasse een aantal Masters, maar ook Nieuwelingen die elkaar in de koers scherp in het oog hielden. Tobias Kool werd 9e, Simon Polstra en Brendan Bank 30e en 31e, terwijl Auke Broex, Pierre Deen, Viego Tijssen en Mees van Duuren elkaar vanaf plek 44 tegenkwamen. Zweten en maximale hartslagen. Dat was het zeker weer.
Komende woensdag 29 april weer om 20.00 uur: dan in virtueel Richmond over liefst 49 km.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑