Eerste post lockdown jeugdtraining met 2 kilometer tijdrit

Het is even wennen voor de trainers: niet naar adem snakkend achter de talenten aanjagen over het parcours, maar rustig, burgerkleding aan, langs de rand van het parcours instructie geven.

De Jeugd hoefde schijnbaar niet te wennen, die gingen er als vanouds flink tegen aan. Jeugd onder 12 jaar als groep van 17:30 tot 18:30 en de rest inclusief Junioren van 19:00 tot 20:00

De oudere jeugd mocht trainen mits de veilige afstand van 1,5 meter gewaarborgd werd. Wonderwel kon de jeugd zich aan deze beperking houden.

Het seizoen is al aardig gevorderd en de trainers weten nog niets over de conditionele status van de jeugd. Bij deze hervatting van de trainingen was er daarom direct een tijdrit gepland.

De resultaten als vanouds onder de klik.

Dit is alweer het tiende jaar dat we de jeugd testen. We proberen de tijdrit maandelijks te herhalen. Door omstandigheden kan het niet altijd doorgaan maar 4 maal per jaar lukt altijd. Het geeft een mooi overzicht van de ontwikkeling van diverse jeugdrenners. Op het excel-sheet zijn op onderliggende tabbladen alle resultaten van de afgelopen 9 jaar te zien.

Het kan motiverend zijn als je de steeds snellere tijden van de huidige talenten van de Amstel in hun jeugd ziet.

Een paar toppers:

Tijmen van Loon, van 2011 tot 2015 nu topbaansprinter

Bente van Teeseling, 2011 tot 2013 nu Nederlandse dames baanselectie

Owen Geleijn, 2012 tot 2016 nu Jumbo Visma opleidingsploeg

Enzo Leijnse, 2011 tot 2016 tevens houder van het tijdritrecord, nu Sunweb opleidingsploeg

Nils Eekhof, prof bij Sunweb, eenmalige deelname in 2012

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑