Trainingstijdritten TEAM.NH dames

Nu het langzaam maar zeker lijkt dat vanaf september weer wedstrijden gereden gaan worden, is er voor de dames van TEAM.NH een serie van individuele trainingstijdritten op de agenda gezet. Een manier om elkaar weer te treffen, natuurlijk op 1,5 meter afstand, en te testen waar je staat. Maar ook een manier om weer te ervaren hoe het is om onder spanning te presteren.

Zondag14 juni, was de eerste tijdrit op het parkoers van WV de Amstel. In blokjes van drie gingen de rensters het parkoers op om 10 rondjes (totale afstand 10 km) af te leggen. De omstandigheden waren goed; geen wind, misschien wel iets te benauwd. De start moest natuurlijk SOLO en een stoel moest dienen als starthek. Met René Markus als contra gewicht op de stoel, was een Corona veilige start geborgd.

Dat het ‘wedstrijdritme’ bij iedereen een beetje weggezakt is, was te merken aan een aantal haperende transponders of zelfs nog één ergens in een verhuisdoos. Maar ook de klokkers moesten weer wennen aan het draaien van het rondenbord. Of een rensters die al met hartslag 160 aan de start stond. Allemaal weer een beetje op gang komen.

Maar er werd hard gereden. De rensters haalden het maximale eruit. Met een ruime voorsprong van 17 seconden reed Marike Veldhuis de snelste tijd. De nummers 2 t/m 4 zaten daarentegen maar 11 seconden van elkaar. Marike schreef ook de snelste rondetijd op haar naam: 1:28,86.

Na afloop was er de prijsuitreiking, tijd om na te praten en een ‘1,5 meter’ groepsfoto.

Terug op de fiets naar huis richting Amsterdam bleek ons een flinke onweersbui bespaard gebleven.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑