We mogen weer: Friso van Diemen wint eerste Zomeravondkoers

Een mooi peloton, lekker weertje met een briesje over de Peter Postbaan en een stuk of 30 renners die eindelijk weer mochten koersen. Alle ingrediënten voor een lekker Zomeravondkoersje waren er dus. Friso van Diemen was de winnaar van deze koers van de hoop. Hij was de snelste van een kopgroep van vier.

Het was uiteraard weer even aftasten. Hoe zijn de benen, hoe is het gevoel en hoe lopen de bochten?  Een mooi peloton met een mix van jonkies en oudjes meldde zich aan de start. De jury bood nog wat extra impulsen door een Leidersprijs, drie rondenklassement en snelste ronde prijs in het vooruitzicht te stellen.
Na de eerste beschietingen ging Daan Hoeks er hard vandoor. Daan raakte halverwege vorig jaar geblesseerd en heeft een jaar geen koers meer gereden; logisch dat dat er even uit moest. Solo raakte hij zelfs uit zicht en pas vele ronden later wist een zestal de jacht met succes  te openen. Lars van de Vall was weer eens terug en waagde de sprong samen met Koos Jeroen Kers, Tristan Geleijn, Nieuweling Mees van Duren, Friso van Diemen en de enige Master in de kop: Raul Woudstra.

Daarachter werd getwijfeld en ondanks dat het gaatje heel lang niet meer dan 15 seconden werd reed het groepje toch weg. In het peloton was o.a. Ellen van Dijk actief, maar ook menig Nieuweling en Master toonden zich geregeld aan de kop van de groep.
Toch liep de voorsprong van de kopgroep op, en nadat Friso, Daan, Lars en KJK nog eens gas geven moesten Raul, Mees en Tristan (die zich geheel tegen zijn principes bemoeide met het kopwerk) toch het hoofd buigen. Nadat de vier koplopers het peloton dubbelden, werden de drie anderen in de laatste ronden toch nog ingehaald.
Gert Jan Elsenaar sprintte met de snelste ronde naar plek 5, ruim voor Raul en Mees (1e Nieuweling, voor Jorrit en Julian).
Aan de kop kwam niemand van de vier in de finalerondjes nog weg en het was Friso die uiteindelijk de zege opeiste, voor Daan, Lars en KJK.

De komende twee donderdagen om 19.00 nog meer van dit soort Zomeravondkoersen (start om 19.00 uur). De meesten hadden er in ieder geval van genoten.
Wel een verzoek van de jury: check alsjeblieft even of je chip op je fiets zit, geactiveerd is en geef het nummer even door bij de inschrijving. Dat helpt voor een volledige uitslag.
In de uitslag van vanavond op mylaps ontbreekt dus een aantal chiplozen of niet geregistreerden…..
https://results.sporthive.com/events/PC1776746

Een gedachte over “We mogen weer: Friso van Diemen wint eerste Zomeravondkoers

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑