Twee op een rij voor Daan Hoeks

Ook de derde een laatste rit van de serie Zomeravondkoersen bij De Amstel werd een prooi voor Daan Hoeks. Daan was deze keer de snelste van een kopgroep van vijf die donderdagavond weer snelle rondjes op de Peter Postbaan produceerde.

In het Regiokampioenschap ontbrak Daan Hoeks afgelopen weekend, want kennelijk wilde hij zijn kruit droog houden voor de Zomeravondkoersen na zijn natte winst van vorige week. En dat deed Daan met succes. De U23 renner die vorig jaar lang geblesseerd was heeft de coronaperiode goed doorstaan.

Opnieuw een lekker koerspelotonnetje aan de start met ook weer wat nieuwe gezichten, waaronder debutant Brendan Bank en dame Femke Markus. Na een kwartiertje reed vijfmanskopgroep weg met Daan, Friso van Diemen, Victor Broex en Niek Voogt. Ook Master Ronald de Waal haakte aan en goed samenwerkend werd er heel snel een ronde voorsprong genomen. Friso pakt daarbij en passant de snelste ronde in 1.12,8 (bijna 50 per uur) en ook het 3 rondenklassement met KJK (die de slag miste) als 2e en Jan Buisman tot zijn eigen verbazing als 3e.
Mees van Duren had weer een sterke pelotonssprint die hij won (6e), waarna de vijf het onderling mochten uitmaken. Het was duidelijk dat de een de ander niet wilde laten winnen en in dat taktische steekspel wisten Daan en Ronald in de laatste ronde te ontsnappen. Daan was te sterk voor de op zich tevreden Ronald, terwijl daarachter Friso voor Victor en Niek de meet passeerde.
Drie mooie zomeravondkoersen werden daarmee afgesloten. Op dinsdagavond gaat de competitie de komende weken gewoon door (zie agenda) en in september staat o.a. de Ronde van Amstelveen (zie knwu) en een Interclub (20 september) op de rol.
De Sportcommissie is bezig om vanaf 15 augustus weer een aantal wedstrijden te plannen. Het Clubkampioenschap zal waarschijnlijk dan al plaatsvinden! Want zo maken we nog wat van dit korte seizoen. Houd de site in de gaten!

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑