Het is Koers!

De Dinsdagavondcompetitie kende deze keer een mooie bezetting en vooral ook een attractieve koers. Jelle Boonstra wist uiteindelijk de winst te pakken door de sprint te winnen van zijn twee medevluchters.
Mooi weer heeft duidelijk een positieve correlatie met het aantal deelnemers op de dinsdagavond. Met een heerlijk zonnetje stond er een zeer gevarieerd peloton aan de start met jeugdrenners die nog lang niet moe genoeg waren tot renners met vele decennia aan wielrenervaring. Maar het was vooral één man die de koers bepaalde vanavond, Jelle Boonstra. Als tweedejaars Nieuweling moet de dinsdagavond geen probleem zijn maar niet alleen zat hij in iedere kopgroep die er was vanavond, hij wist ook nog door daaruit te demarreren alle kopgroepen weer om zeep te helpen. Dat wil zeggen, behalve de laatste.

De eerste poging, begonnen met vijf renners maar al snel terug naar vier hield het nog het langst vol. Met Bas Koster, Tom Wolters en Alexander Evers raakten ze uit het zicht maar Bas Koster vond het bij nader inzien te vroeg voor de beslissing en liet zich terugzakken en Jelle demarreerde weg bij Tom en Alexander. Dus kreeg Bas gelijk, het was te vroeg. Daarna volgden nog een poging met Alexander Evers en één met Geeralt van den Ham maar die strandden al snel. Kort voordat het 5-ronden bord verscheen ging Jelle Boonstra ervandoor met oude rotten Edwin Commandeur en Pierre Deen. Jelle probeerde ook daar nog weg te komen maar werd teruggefloten door zijn medevluchters die hun inspanningen graag beloond wilden zien met een podiumplaats. De sprint won Jelle voor Edwin en Pierre. De bekende namen zaten in de pelotonssprint die Bas Koster won voor Tom Wolters en Camiel Zwart.

Het was voor iedereen een mooie koers want uiteindelijk werd niemand gelost en vond Jan Buisman zijn afgebroken Garmin na lang zoeken ook nog heel terug.

En na drie keer rijden is het ook weer tijd voor een stand:
DinsdagavondSite 2020

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑