Dinsdagavond: jong klopt oud(er)

Ondertussen gaat de Dinsdagavondcompetitie (net als de Jeugdtraining) gewoon door. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt door zo’n 25 man. Na weer een intensief koersje moest de ervaring het hoofd buigen voor de aanstormende jeugd: de Nieuwelingen Mees van Duren en Jelle Boonstra werden 1 en 2.

Na het eerste half uur waarin een mooi strak tempo gehouden werd hees de jury de rode vlag: het teken dat de koers echt begint. En meteen schoten de metertjes bij veel renners in het rood. Rondje van onder de 1.20 volgden elkaar op, en voor een enkeling ging het ook even te hard. Tijd om op adem te komen was er eigenlijk niet, want met name de Nieuwelingen Jelle en Mees geselden het forse peloton. Een enkele keer schoof een fitte volwassene als Serge van de Putten mee en meerdere keren kwam het peloton onder aanvoering van Sander Boerkamp (die reed heel veel gaten dicht) terug. Met het rondebord op 5 reden Mees en Jelle weer weg, en nu met zijn tweeën en definitief. In de sprint was Mees de snelste voor Jelle, die daarmee zichzelf niet opvolgde als DAC ritwinnaar.
In de achtergrond werd nog fel gesprint voor de ereplaatsen. Bas Koster pakte vóór Camiel Zwart en Auke Broex de derde plaats. De jury had het allemaal ouderwets snel op papier. Mooie koersen zo. De stand komt binnenkort weer.

Peloton op een lint

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑