Dinsdagavond: volle bak!

Niet alleen hadden we weer eens meer dan 30 renners aan de start, het tempo lag ook dermate hoog dat de renners die normaal de dienst uitmaken nu de grote moeite hadden om het peloton te volgen. Oorzaak: een invasie van Nieuwelingen (m/v).

Tijdens de neutralisatie met maximaal 40 km/u (niet dus) bleek al snel dat het een zware avond zou worden. En dat werd al meteen na de vrijgave van de wedstrijd bewaarheid. Een achttal renner waaide er af maar wist door samen te werken het dubbelen nog een tijdlang te voorkomen. Maar uit het peloton wisten ook een achttal renners te ontsnappen en daardoor sloten de achterblijvers weer aan in het uitgedunde peloton.

Het achttal vooraan hield het tempo hoog en mocht gaan sprinten voor de overwinning. De Braziliaanse gastrenner Erich Lima bleek de snelste, gevolgd door Tobias Kool, Sander Boerkamp, Jelle Boonstra, Jorrit Wynia, Viego Tijssen, Marcel Witte en Edwin Commandeur. Bas Koster was de rapste van het peloton.

Waarschijnlijk dat een flink aantal renners opgelucht ademhaalt als de Nieuwelingen volgende week weer hun eigen trainingen hervatten, maar zo af en toe is het ook leuk om deze jonge renners te zien presteren.

De stand: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑