Dinsdagavondcompetitie: Te warm? Welnee!

De vraag of warmte een reden is om niet te koersen of je in te houden tijdens de koers kan definitief met Nee worden beantwoord. Met de Amstel Alpenweek in zicht wilden sommige renners duidelijk even testen of de vorm er was.

De neutralisatie verliep wel beschaafder dan vorige week al kroop het tempo tegen het einde wel langzaam omhoog. Maar daarna werd er serieus gas gegeven. Een aantal renners verteerde de combinatie warmte en hoog tempo niet en kneep voortijdig in de remmen. En daarnaast waren er heel wat renners waarvoor de jury één of meer kruisjes moest zetten.

Dat Wouter de Jonge midden in het peloton zijn ketting brak (maar gelukkig wel overeind bleef) kostte ook een aantal renners hun plek in het peloton. Uiteindelijk bleef slechts de helft van het peloton over voor de eindsprint.

Bas Koster bewees dat hij op het ogenblik de rapste man is in het peloton en won overtuigend voor Caspar Hermans en Alexanders Evers. Daarachter pakte Sander Boerkamp, Marcel Witte, Tom Wolters ook de broodnodige punten mee.

Bas Koster komt met zijn overwinning op de eerste plaats in de tussenstand. En er wordt gefluisterd dat hij de Alpenweek gaat laten schieten om zich volledig te kunnen focussen op die zeer prestigieuze overwinning in de dinsdagavondcompetitie. Een moeilijke maar zeer begrijpelijke keuze.

De stand, klik.

Een gedachte over “Dinsdagavondcompetitie: Te warm? Welnee!

  1. Iemand nadien in het clubhuis nog een groen horloge en twee bidons gevonden? Ik ben ze kwijt sinds dinsdag…

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑