Koersen zo lang het kan: koersupdate

Afgelopen week werd er weer her en der gekoerst en soms met succes. Zo mochten de Nieuwelingen hun eerste volledig Amstelpodium noteren, maar ook internationaal werd er door de Elite/Beloften al aan de weg getimmerd. De Jeugd reed een Interclub-tijdrit bij De Kampioen.
Eerst het mooiste nieuws: winst! In West Brabant wordt elke zaterdag gekoerst. Op mooie parcoursen en met volle startvelden. Eindelijk weer. een deel van de Nieuwelingen trok naar Woensdrecht waar een glooiend rondje met kasseistrook in de zinderende zon lag te wachten. De Nieuwelingen lieten tijdens de trainingen in corona-tijd, maar ook in het trainingskamp en dinsdagavondcompetitie al zien dat het weer een mooie lichting talenten is. En nu dan ook een topresultaat: Jelle Boonstra won de koers met Viego Tijssen als tweede en Mees van Duren die nog eens de sprint van het peloton won en 3e werd. daarnaast reed Julian Vergouw een aanvallende koers, maar strandde uiteindelijk op de 19e plaats. Hopelijk volgen er nog een aantal koersen, want deze mannen laten elke week hun benen spreken, ook na een intensief vakantie-trainingsweekje in Limburg.

Een damesteam van Regio Team Noord Holland met Lieske Coumans, Shawna Baudet en Francien Looije in de gelederen trok naar Denemarken voor de vierdaagse Randers Bike Week. Een tijdrit en drie etappes op glooiende parcoursen leverde de dames een aantal top-10 klasseringen op. Francien werd uiteindelijk 12e, Lieske 23e en Shawna 27e.
Met WPGA reden ook de Beloften Niek Voogt, Joppe van de Weerdt en Victor Broex in een sterk veld van Denen en Noren. De mannen lieten zich bij tijd en wijle van voren zien (Niek zat in etappe 3 lange tijd  in de vroege vlucht), maar moesten het uiteindelijk doen met een 21e plaats van Victor in het eindklassement. Vooral de sterke ColoQuick ploeg controleerde de koers vaak.
Enzo Leijnse trok eindelijk weer zijn wedstrijdtenue van Sunweb aan om een zware alpenvierdaagse te rijden met dagelijks een portie alpencols; een mooie ervaring en een constatering dat de grote mannen nog echt harder rijden. Daar wordt aan gewerkt door Enzo.

Jeugd: Zaterdag tijdrit HSV De Kampioen – “apart volk die tijdrijders” 
“Apart volk die tijdrijders” , hoor je vaak zeggen. Ze hebben de reputatie wat in zich zelf gekeerde types te zijn, met een obsessie voor materiaal en snelheid. De jonge renners van De Amstel zijn vrolijke, relaxte types, die het vooral leuk vinden zo hard mogelijk te fietsen.
Voor de jeugd zijn er nog niet veel nationale koersen. Zaterdag was er een interclub tijdrit bij HSV de Kampioen. Meer dan in andere jaren komen renners uit het hele land om zich te meten tegen de klok. Voor De Amstelrenners een mooie gelegenheid om zich te testen.
In categorie 3 rijdt Max Baars naar de winst. De speaker spreekt van een “baanrecord”, wat goed klinkt, maar ook niet zo makkelijk te verifiëren is. Max is in ieder geval dolblij.
In cat 6 gaat onze Djai Denneboom er met de winst vandoor. Djai is gaan fietsen ter ondersteuning van zijn eerste liefde: het skiën. Er wordt al gegrapt dat dat skiën behoorlijk afleidt van het wielrennen. Multi-talent.
In de zeer competitieve categorie 7 snelt Thomas Landman naar een knappe derde plaats. Wat voor Djai het skiën is, is voor Thomas het schaatsen. Wielrenners zijn niet de beste komieken, dus hier dezelfde grapjes als bij Djai.
Samuel Enderink (cat 7) is relaxt voor de start. Hij heeft er zin in. Samuel heeft een wat wisselende voorbereiding achter de rug. Dat verhindert hem niet om met ruim 32 km/u het parcours af te leggen. Hulde!
En als er gekoerst is: de redactie ziet graag foto’s, uitslagen en nieuws in haar brievenbus verschijnen!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑