Dinsdagavond: afvalrace

Het gebrek aan echte wedstrijden is duidelijk zichtbaar op de dinsdagavond. Een zeer gemengd gezelschap tussen Nieuweling en Master en zelfs met een dame erbij, Eva Buurman, die dit een mooie voorbereiding vond op het NK van zaterdag. Ook Teun Mouris had zijn wielerkleren weer tevoorschijn gehaald. Kortom, het was voor de start al duidelijk dat het geen makkelijke avond zou worden.

Gelukkig hebben we een neutralisatie van een half uur, maar daarna was het voor een flink aantal renners alle hens aan dek om in het wiel te blijven. En voor een ruime meerderheid bleek dat vroeg of laat te veel gevraagd. Eén voor één gingen ze er af en zo ontstond er niet alleen een peloton maar ook een aantal groepjes die er maar een mooie training van maakten.

Slechts acht renners mochten afsprinten nadat de gedubbelden uit de race waren genomen. Twee ronden voor het einde ging Serge van der Putten ervandoor en pakte een mooie voorsprong van 100 meter. Het publiek zag hem met die voorsprong de laatste ronde ingaan en hoopte van harte dat hij zo ook weer tevoorschijn zou komen. Helaas werd zijn strijdlust niet beloond. Het uitgedunde peloton denderde over hem heen en liet hem moegestreden achter. Teun Mouris versloeg Bas Koster nipt, maar die verstevigde zijn koppositie wel door voor zijn concurrenten te eindigen. Alexander Evers werd derde voor Raul Woudstra, Tom Wolters, Marcel Witte en Sander Boerkamp.

Volgende week is ook de Amstel Alpenweek, benieuwd wie er dan weer aan de start staan.
Met nog 4 races voor de boeg blijft het spannend.

De stand: klik.

Een gedachte over “Dinsdagavond: afvalrace

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑