Proefpersonen gezocht

Luuk Verstappen, een student aan de master bewegingswetenschappen van de VU, hoopt volgende maand zijn afstudeeronderzoek te gaan doen. Hij heeft hiervoor getrainde duursporters nodig als proefpersoon en zou graag een oproep doen onder leden van de Amstel om deze te verzamelen.

In zijn eigen woorden: “Ik heb proefpersonen nodig die bereid zijn om één keer naar de VU te komen voor een fietstest die maximaal een half uur duurt. Er wordt gewerkt volgens een incrementeel protocol, waarbij de inspanning om de vier minuten wordt verhoogd en de proefpersoon de oefening zo lang mogelijk dient vol te houden. Voor, tijdens en na de proef worden bloedsamples genomen d.m.v. een vingerprik, dit zijn dus kleine hoeveelheden en de methode is weinig invasief.

Ik zoek, zoals vernoemd, getrainde duursporters voor deze proef. Ik stel hier als (los) criterium aan dat mensen minstens 3-4 keer per week hier gericht op trainen voor geruime tijd, maar atleten kunnen van zichzelf waarschijnlijk ook inschatten of zij zichzelf hieronder scharen. Onderstaande eigenschappen maken een persoon in ieder geval ongeschikt voor deelname:

– Leeftijd onder 18 jaar, of boven 40 jaar
– Overgewicht (BMI > 25)
– Rokers
– Gebruik van voorgeschreven medicijnen
– Geschiedenis van spier-, ademhalings- of hart- en vaatziekten

Voor iedere deelnemer ligt een kleine vergoeding van 10 euro klaar. Dit is voor een oefening die voor deze personen waarschijnlijk niet als heel zwaar wordt ervaren en weinig tijd kost. Jullie zouden mij enorm helpen als jullie deze oproep onder jullie leden zouden willen verspreiden. Potentiële proefpersonen die meer info willen kunnen mij altijd mailen op lverstappen17@gmail.com. Dit geldt ook voor jullie als jullie hier nog vragen over hebben. Ik dank jullie bij voorbaat voor eventuele medewerking”.

Groetjes,

Luuk Verstappen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑