De laatste ritten op dinsdagavond

De Amstel Alpenweek is zwaar geweest, twee renners waren in wielerkleding in het clubhuis aanwezig, maar waren te moe voor deelname aan de dinsdagavond. Namen zullen we niet noemen, voor je het weet worden ze belachelijk gemaakt op social media. Maar net als vorige week maakt een klein peloton de koers niet lichter, integendeel zelfs. Tijdens de (overigens weer te snelle) neutralisatie kom je regelmatig aan kop en dat kost toch best wat extra energie. Na de neutralisatie bepaalde Sander Boerkamp het tempo. Net als vorige week bij Raul Woudstra kostte het twee pogingen om weg te geraken, en ook dit keer was het Lars Groot die mee was. De twee heren verdwenen rap uit zicht maar het peloton koerste wel gewoon door en werd dan ook niet gedubbeld.

Lars Groot moest de strijd staken met rugklachten zodat Sander Boerkamp het alleen moest afmaken. Dat deed hij netjes, het peloton kreeg hem nooit meer in zicht. Altijd mooi om na een lange vlucht solo over de streep te komen. Alexander Evers was – net als Sander – ook goed hersteld van de AAW en sprong met nog drie ronden te gaan weg en mocht daarna ook solo over de streep. Maar hij is ook wel enige decennia jonger dan de eerder genoemde renners en dan herstel je sneller. Bas Koster won de sprint van het flink uitgedunde peloton voor Camiel Zwart.

Bas Koster verstevigt zijn leiderspositie en Alexander Evers staat inmiddels op plek twee want Tom Wolters is nog steeds met vakantie. Nog twee races tot de afsluiting op 15 september. Neem dan lampjes mee want dan worden de prijzen voor het eindklassement uitgereikt en drinken we nog wat tijdens de evaluatie van dit door Covid-19 ingekorte seizoen.

De stand, klik

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑