Mooie uitslagen in druk wielerweekend

Terwijl iedereen de Tour volgt en Tom Dumoulin zijn tourambities in de Pyreneeën achterliet zijn veel Amstel renners wel degelijk bezig hun eigen ambities waar te maken. In de schaarse landelijke wedstrijden die er zijn stonden meerdere renners met de bloemen te zwaaien of reden naar mooie ereplaatsen. Sommigen met de AAW in de benen, anderen niet. Vooral Mees van Duren en Victor Broex lieten zich zien.

Mees van Duren reed geen AAW maar is wel lekker bezig. Na een eerdere podiumplaats een paar weken terug behaalde hij er dit weekend maar liefst twee. In het Brabantse Putte reed Mees naar een mooie 3e plaats in een sterkbezette koers. Jelle Boonstra werd daar 8e en Julian Vergouw 12e.
In de Ronde van Uithoorn kwam Mees er nog dichterbij: 2e. In deze koers toonden de Amstelmannen Viego Tijssen, Julian Vergouw en Tobias Kool zich strijdvaardig, maar uiteindelijk werd het toch een sprint van een grote eerste groep. Mees eindigde achter de sterke Noordhollander Veenings als tweede. Ook de nét instromende Justin de Hart zat goed voorin: hij werd 5e. Tobias werd 7e.
Sam Hutzezon en Tristan Stoelinga reden de koers uit in een fors tweede peloton.

In Uithoorn was er ook startgelegenheid voor andere talenten. Ronald de Waal en CasparHermans lieten daar ook hun AAW benen spreken bij de Sportklasse. Ronald sprintte mee en eindigde net naast het podium: 4e. Caspar Hermans werd 17e en Raul Woudstra en Wouter de Jonge (jury AAW – wel hard getraind tussendoor), Edwin Commandeur, en Peter Vermeulen (ook AAW) reden de koers uit in het peloton. Naar verluidt na een actieve koers.
Pierre Deen en Auke Broex verkozen de vroege ochtend bij de 50 plussers om zich uit te leven met een aantal aanvallen. Uiteindelijk hadden ze een goed gevoel, maar meer dan een 9e plaats voor Auke zat er niet in.

Ook internationaal werd er gekoerst: Vanuit het WPGA kamp reed Daan Hoeks een UCI koers in Polen. Door de Covid maatregelen een minder sterke bezetting dan beoogd, maar Daan wist wel naar de 5e plek te rijden. In Zwitserland was er de GP Ruebliland voor Junioren met de WPGA mannen. Wessel Mouris wist zich goed te tonen en eindigde als 17e.

De Topcompetitie werd (na de Ster van Zwolle van vóór de coronatijd) hervat met de Omloop van Valkenswaard. AAW gangers KJK, Victor Broex en winnaar Niek Voogt reden met WPGA. Na een lange en slopende wedstrijd met veel gravelstroken en kasseien sprintte Victor naar een knappe vijfde plaats. Niek en Koos gingen heel lang mee in de eerste groep en eindigden in het uitgedunde peloton.
Komend weekend meer kansen voor ambitieuze renners: in de Nicooz Ronde van Amstelveen!

Justin en Mees op het podium in Uithoorn

Een gedachte over “Mooie uitslagen in druk wielerweekend

  1. Er zijn nog enige twijfels over de juistheid van de uitslag van de Omloop van Valkenswaard voor junioren, maar zeker is dat Ivo Zwaans en Sietse Kool daar finishten in een uitgedund peloton.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑