Competitie vrouwenwielrennen.nl op Sloten: ook winst

Zondag stonden de vrouwen van de Amstel bij ASC Olympia aan de start voor een wedstrijd van de competitie van vrouwenwielrennen.nl. En er was hier ook winst voor De Amstel: Petra van Leeuwen was de snelste in een – ook hier – tumultueuze eindsprint.

Op het snelle parcours van Sloten waren Hanne, Jeanine, Astrid, Nathalie en Petra voortdurend in de aanval en werd er als team goed samengewerkt. Er werd vaak gedemarreerd en de andere rensters reden dan attent van voren om het peloton af te stoppen en mee te gaan met rensters die erheen probeerden te springen. Helaas lukte het de dames niet om met een kopgroep vooruit te blijven en werd het een eindsprint. Voor het teamresultaat is dat voor de vrouwen van de Amstel vaak wel gunstig. Astrid zette Petra op een mooi plekje af voor de sprint en zij sprintte naar de eerste plek. De eindsprint werd helaas wel ontsierd door een zware valpartij in het peloton en gingen er 2 rensters met de ambulance van het parcours, maar volgens de laatste berichten gaat dat goed komen.

Volgende week staat in de polder bij Nieuwer Ter Aa de jaarlijkse ploegentijdrit op het programma. De dames van de Amstel staan daar met maar liefst 5 teams aan de start. Vorig jaar won De Amstel deze ploegentijdrit dus ze hebben een titel te verdedigen. Van het winnende team van De Amstel hebben de meeste dames dit jaar een elite-licentie dus die mogen niet starten, maar er rijden veel dames met rappe benen bij de vrouwentrainingsgroep, dus hopelijk kunnen ze dit jaar wederom de laatste wedstrijd van de competitie winnend afsluiten.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑