Jelle Boonstra naar podium op NK Tijdrijden

In de omgeving van Chaam, of eigenlijk tussen Ulvenhout en Chaam, nou ja, ergens in de Brabantse bossen werd zondag gestreden om het NK Tijdrijden voor Nieuwelingen en Junioren (m/v). De Amstel was met vier kleppers vertegenwoordigd en Jelle Boonstra reed naar een heel knappe bronzen medaille.

In een jaar dat je je eigenlijk nauwelijks kan tonen is het wel lekker dat je dat op het hoogste niveau wel doet. De Nieuwelingen Viego Tijssen, Mees van Duren en Jelle hadden zich via een officieus DK Tijdrijden in Enkhuizen geplaatst en met een aantal (trainings)tijdritten op de club en gewoon hard trainen en hard fietsen met elkaar, en dat kunnen ze.
Op het technische parcours voelden de mannen zich prima thuis. Jelle kwam op 27 seconden van de winnaar (een reus uit Friesland) over de streep, maar wist wel alle sterke Noordhollanders achter zich te laten. In het veld van 45 renners reden Mees en Viego naar de 13e en 18e plaats. Daarbij opgemerkt dat Viego een van de eerste eerstejaars was.

Bij de Junioren was Wessel Mouris de man van De Amstel. Wessel reed op het iets langere parcours een degelijke tijdrit waar hij de 6e plek noteerde. Het zat dichtbij elkaar, want Wessel eindigde slechts op 22 tellen van de winnaar (op 33 minuten).

Overige Jeugdtijdritten in Chaam: De Amstel sterk!
Naast de strijd om de Nederlandse titels waren er ook sterkbezette tijdritten voor de U23 Vrouwen en de Jeugd cat 5 – 7. Met een sterke Amstel-delegatie met Michiel Mouris, Tyler Eyk, Djai Dennenboom en Thomas Landman. In cat 6 reden MM en Tyler naar de plaatsen 1 en 2 en Djai (in VI) en Thomas (in VII) reden beiden naar de keurige 14e plaats. Dat biedt goede hoop richting NCK.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑