Klaas Groot overleden

Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht dat Klaas Groot zondag 13 september plotseling is overleden. Klaas is een oud-wielrenner en schaatser, maar was ook (o.a.) bekend als fietsenmaker, schaatstrainer en hoffotograaf van de ACC in de wintermaanden.

Klaas was in de jaren ’60 en ’70 een verdienstelijk wielrenner die de nodige koersen in de omgeving en daarbuiten hard wist te maken (en soms te winnen). Ook reed Klaas de nodige schaatsmarathons en ook dat leidde geregeld tot prijzen.
Na een werkzame carrière als buschauffeur liep zijn hobby – sleutelen aan fietsen – wat uit de hand en begon hij zelf racefietsen te bouwen. Van een garagebox ging het naar een tijdelijk bedrijf totdat de firma Mégalos zich vestigde aan het spoorhuis in Aalsmeer samen met Aart de Vink. Mégalos was jarenlang sponsor van de Voorjaarscompetitie en ook was Klaas altijd geïnteresseerd in het Jeugdwielrennen dat zich vanaf eind jaren ’90 ontwikkelde bij De Amstel. Menig Jeugdlid zal een keer voor een kleine of snelle reparatie even bij Mégalos zijn langsgegaan: vaak werd er dan even een mouw aangepast.
Nadat Klaas zich langzaam terugtrok bij de zaak was hij altijd erg begaan met de veiligheid en ruimte voor de fiets en de fietsers. Zelf was hij ook een fervent fietsreiziger en heeft hij vele vele cols in Europa bedwongen (met bepakking) en ook de laatste jaren reed hij nog zeer geregeld zijn ritten. In de winter gingen die ritten vanuit Kudelstaart op zondag vaak langs de ACC parcoursen waarna er in de avond weer verse ladingen met actiefoto’s op het internet te vinden waren. Klaas hield vooral van de close-ups van de renners; altijd mooi. Als je het origineel wilde kon dat tegen een kleine bijdrage voor een goed doel. En altijd even een betrokken praatje en soms een gratis tip. Klaas werd 79 jaar en laat een vrouw, drie sportieve dochters en vijf kleinkinderen na.
Een link naar zijn reisverhalen, koersverhalen en meer :Hier!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑