Laatste seizoensloodjes: de herfstkoersen

Als het WK op de weg verreden wordt en het NCK eraan komt, dan weet iedereen: het seizoen nadert zijn einde en het is herfst. Afgelopen weekend werden gelukkig nog wel wat koersen gereden. Bij de Nieuwelingen en Junioren een van de weinige klassiekers van het seizoen: Noord West Overijssel met Viego Tijssen op het podium.

In Genemuiden vindt normaal gesproken een van de eerste afspraken van het jaar plaats met de Omloop van Noord West Overijssel. De Amstel is daar altijd goed want zo stonden de afgelopen jaren Enzo Leijnse, Owen Geleijn en Victor Broex al één of meerdere keren op het  podium, en nu stond eerste jaars Viego Tijssen op het derde treetje. Viego was onderdeel van een sterk Amstel-collectief dat de hele wedstrijd goed van voren zat. De verwachte wind liet het een beetje afweten, maar door de hoge snelheid was het op de smalle wegen toch lastig en zaak attent van voren te rijden. Julian Vergouw, Mees van Duren, Jelle Boonstra, Tobias Kool staken allen hun neus aan het venster, maar het was Viego die met nog 15 km te gaan mee was in een groepje van vier dat het door heel hard te fietsen haalde. In de sprint wist Viego als derde over de streep te komen. Mooie prestatie, zeker als er zo weinig kansen zijn dit jaar. Mees werd 16e, Julian 19e en Tobias en Jelle in het uitgedunde peloton.
Bij de Junioren had Wessel Mouris met pech af te rekenen en werd het een DNF. Tristan Geleijn werd 23e en Ivo Zwaans en Sietse Kool eindigden in het uitgedunde peloton.

In het natte Zeeuws Vlaanderen werd de Omloop van de Braakman (Topcompetitie) verreden. De ervaren Koos Jeroen Kers reed daar een sterke koers en zat in de finale voorin mee met een knappe 15e plaats. Victor Broex had na meerdere fietswissels een dnf en Owen kwam onherkenbaar zwart (zoals alle renners na de vele grind en kasseienstroken) in het peloton over de streep.

Voor wat betreft de weg rest er nu nog het NCK, voor een paar WPGA renners nog een Italiaans programma en het NK Tijdrijden voor enkele toppers.

Over het NCK de komende dagen meer: er staan een paar mooie ploegen van De Amstel aan de start in de polder!

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑