Laatste wegkruimels: pakken wat je pakken kan

Terwijl een nieuwe vorm van intelligente lockdown lijkt te naderen werd er afgelopen in binnen en buitenland nog gekoerst. Er werd zelfs nog een Regiokampioenschap op het Amstel palmares bijgeschreven en ook de eerste crosszege is binnen. Pakken wat je pakken kan is het motto tenslotte.

In Utrecht werd nog gereden om een uitgesteld Regio- en/of Districtkampioenschap. Zonder publiek, maar met deelname van vooral veel dames en Amber Kraak liet weer haar talent zien: zij pakte de zege van de “regio” Midden, Zuid- en Noord Holland. Kampioen van half Nederland dus.
Ook op internationaal niveau is het pakken wat je pakken kan voordat er weer van alles van de kalender gaat. Beloften Enzo Leijnse en Owen Geleijn reden met hun ploegen de U23 editie van Parijs- Tours. Slecht weer en onverharde wegen en heuveltjes. Altijd mooi. Enzo maakte dat allemaal niet mee, want moest door een val al snel de strijd staken. Owen finishte wel, als 62e.
Riejanne Markus stond opgesteld bij haar CCC-ploeg in Gent-Wevelgem, en ook daar weer pittige omstandigheden. Riejanne finishte als 22e in een groep vlak achter de winnares.

Italiaanse koersen
WPGA had met haar jonge renners nog een paar Italiaanse koersen. Il Piccolo Lombardia (U23) en de vierdaagse Giro di Friuli-Giulia-Venezia. Koersen die de afgelopen jaren gewonnen zijn door renners die nu vrijwel allen bij WT teams rijden, en niet onopvallend (bijv. Pogacar – winnaar Friuli in 2018, of Bagioli en Van Houcke – recente winnaars van Lombardia).
In Lombardije stonden Niek Voogt en Daan Hoeks aan de start. Bij beiden ging na ruim 120 km op de Ghisallo het licht uit en was het einde koers. Daan leek op dat moment nog wel aansluiting bij het peloton te kunnen maken, maar de zeer beperkte tijdslimiet sprak in zijn nadeel. Toch een mooie ervaring.
In de Giro di Friuli werd niet lastig gedaan met tijdslimieten. Victor Broex gaf ook acte de présence met o.a. Daan en drie zeer jonge ploeggenoten (WPGA had de jongste van alle 31 internationale ploegen). In de openings ploegentijdrit werd al naar een knappe 10e plaats gereden waarmee men bijvoorbeeld bekende ploegen als Lotto- Soudal , Adria Mobil en NTT voorbleef.
De tweede etappe was een etappe voor de sprinters, maar Victor was (zonder erg) betrokken bij een massale valpartij en kwam op achterstand binnen. De andere vier zaten tot tevredenheid van de ploegleiding (w.o. mecanieker Brendan Bank) in het eerste peloton.
In de derde en zwaarste etappe door de Friulische bergen reed Daan weer goed mee, net als zijn ploeggenoten Luuk van Gestel, Jordan Habets en Jelte Krijnsen. Daan was als 29e het hoogste geklasseerd. Victor reed na gedane arbeid in en bus naar de streep.
Etappe vier tenslotte werd verreden onder koude, natte en winderige omstandigheden. Helaas had Daan een slechte dag waardoor hij zijn klassement verspeelde toen hij maar net de bezemwagen voor kon blijven  Overigens lukte dat deze dag bijna de helft van het peloton niet. Wel kwam het WPGA team compleet aan de streep, hetgeen knap te noemen is. Met drie man in de top 30 en een 7e plaats in het ploegenklassement zeker goed en een mooie afsluiter van dit rare seizoen.

Ondertussen werd er ook al gecrosst: Michiel Mouris won met overmacht de Jeugdcross in Helmond. Hopelijk volgen er nog een paar meer…en anders is er gepakt wat er te pakken is of was.

Een gedachte over “Laatste wegkruimels: pakken wat je pakken kan

  1. Femke reed nog de Brabantse pijl helaas na 35 km spaak breuk achterwiel
    Net toen de koers ontplofte
    Lukte haar niet meer om bij het peleton aan tesluiten
    DNF

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑