3e U27 trainingsrit: millimeterwerk

Voorlopig moeten ze het ermee doen, qua koersen dan, de U27 renners en rensters: de zondagse trainingsritten op ons eigen parcours. 29 paar benen in lange broek en één stel blote benen maakten er op de waterkoude zondag weer een mooi ritje van.

Opnieuw werden de renners verdeeld in teams (deze keer vier) en na de ploegenvoorstelling ging men lekker van start met de tien opwarmronden. Nadat de bel geluid was na de eerste tien rondjes stonden er weer 50 ronden op het bord en meteen trokken Tristan Geleijn, Nathan Frenkel en Friso van Diemen op avontuur. Maar nadat ze even bijna uit zicht raakten trok het peloton zich in gang en werd het gat al snel weer gedicht.
Na de eerste tussensprint trokken vijf sterke renners eens goed door: Victor Broex, Quinten Veling, Niek Voogt, Julian Vergouw en Wessel Mouris namen afstand en het peloton daarachter brak in twee groepen waarbij de eerste groep onvoldoende weerstand bood. De slag was gevallen, dat was duidelijk.
Nadat de vijf (waaronder Wessel, maar die telde niet mee, want had te kampen met een door de jury niet erkend defect (..), de rest geringeloord hadden kon de finale beginnen. Quinten en Niek namen in de finale samen met Viego Tijssen afstand, maar bleven op schootsafstand.
Bij het afsprinten van het peloton pakte Viego plek vijf, vóór Justin de Hart, Jelle Boonstra, Mees van Duren, Tristan Geleijn en Joppe van de Weerdt die de top-10 vormden.
Victor en Julian (Nieuweling – sterk!) liepen weer langzaam in op Quinten en Niek en gevieren gingen ze de laatste kilometer in. In een laat ingezette sprint stormden Victor en Quinten zij aan zij op de streep af. Mylaps was onverbiddelijk: Victor pakte met 0,007 sec voorsprong de winst, voor Quinten, Julian en Niek. Team Geel won dankzij de bonuspunten de ploegenprijs (Mees, Tristan G, Justin, Wessel en Marike).
Volgende week de laatste van deze vier ritten, en dan om de “Trofeo Paasei” want het is al weer bijna Pasen.
Daarna zal de Jeugd en de U27 kunnen koersen in de Voorjaarscompetitie die voor hen op donderdag  1 april van start gaat.