1e rit April VJC voor de U27 voor Julian Vergouw

Afgelopen donderdag werd de eerste rit gereden van de April-VJC voor de U27. Julian Vergouw verraste in de sprint zijn (oudere) concurrenten na een geanimeerd ritje.

Deze keer waren er voor het peloton geen “neutrale rondjes” om even in te rijden, maar meteen koers, Na een aantal ronden brak het peloton dan ook in twee stukken. In het eerste deel animeerden met name Niek Voogt, Joppe van de Weerdt en Jelle Boonstra de koers en had een aantal mannen het zichtbaar moeilijk. Het drierondenklassement (gewonnen door Jelle Boonstra) zorgde voor  tempowisselingen. En Niek Voogt reed de snelste ronde (ook prijs!).
Michiel Mouris en Max Bergsma wisten als enige uit de Nieuwelingen/Dames categorie lang mee te gaan, maar uiteindelijk brak bij Max (eerst) en daarna Michiel de veer. Daar mee werden ze wel resp. 2e en 1e, terwijl Tyler Eyk het derde prijsje van de Nwl/D klasse.

Vooraan ging men de finale in met een negental. Ondanks meerdere pogingen van (o.a.) Viego Tijssen werd het een sprint waarbij de 3 J’s Julian, Justin en Joppe, in die volgorde, vóór de vierde J (Jelle) over de streep bolden.
Julian heeft daarmee de leiding in het klassement, dat voorlopig in elk geval over de eerste vier wedstrijden gaat.

De uitslag: hier!

De stand: WV de Amstel VJC U27 april 2021

Volgende week donderdag de volgende rit, een soort voorbereiding op iets heel anders, maar dat moet kunnen in deze tijd: de Tweedaagse Corona Challenge op 10 en 11 april. (niet vergeten aan te melden!, uiterlijk maandag a.s.)

Tweedaagse Corona Challenge: 10 en 11 april

 

Een gedachte over “1e rit April VJC voor de U27 voor Julian Vergouw

  1. Tja, dat krijg je dus als de oudjes niet mee mogen doen…

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑