In memoriam Rinus Lagerberg

Afgelopen vrijdag, 2 april, overleed Rinus Lagerberg op 77-jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek. Het zal een aantal leden minder zeggen, maar Rinus heeft veel voor de vereniging en met name de Supportersvereniging betekend.

Gedurende lange tijd is Rinus voorzitter van de Supportersvereniging uit Nes aan de Amstel geweest. Hij was altijd een trouwe supporter van de – toen nog – Amstelland-renners en was vaak te zien met zijn vriendengroep bij regionale wielerwedstrijden, maar ook bij NK’s en WK’s. Rinus was een fervent deelnemer aan de gentlemen-wedstrijd, op het parkoers van de ronde van Nes aan de Amstel, aan het einde van het wielerseizoen. Hij verscheen dan aan de start met een gerenommeerde renner, met wie hij een koppel vormde en streed dan vaak om de eerste prijs. Later vroeg zijn eigen Taxibedrijf om zijn aandacht en liet hij onze vereniging wat los, maar als sponsor voor “De Amstel” en dan vooral voor de jeugd, liet hij zich nog steeds gelden. Er was zelfs een “Lagerberg Fonds” voor de jeugdactiviteiten en materiaal.
Wij zijn Rinus zeer dankbaar voor al zijn inzet en betrokkenheid bij onze club. Zijn enthousiasme voor de wielersport, zijn humor en zijn gulle lach, zullen wij missen.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑