2e rit U27 VJC: alles is voor Wessel (update)

Het was weer een koude voorjaarsavond op de Peter Postbaan, maar het was droog en al met al redelijk koersweer, en dat is heel wat in deze winterweek. Een mooi pelotonnetje vloog er dan ook goed in, maar aan het eind waren alle prijzen voor Wessel Mouris.

Na een aantal inleidende beschietingen met o.a. het drierondenklassement (Wessel won dat vóór Justin de Hart en Jelle Boonstra) duurde het nog erg lang voordat een breuk werd geforceerd. Pas na de helft reden er uiteindelijk negen man weg en bij de geslagenen een aantal gekende namen. Grootste afwezige was de winnaar van vorige week Julian Vergouw die zich “liet naaien…”. Tsja de druk van de Leider zullen we maar zeggen.
Vooraan werd het tempo opgeschroefd en de negen met o.a. Michiel Mouris knap tussen de wielen veegde uiteindelijk iedereen op.
Na het afsprinten van de gedubbelden begon de finale en in de één na laatste ronde was het Wessel die met een splijtende demarrage een gat sloeg dat hem én de winst, én op de valreep de snelste ronde (1.14) bracht. Jammer voor Michiel, die leek deze keer die prijs te pakken (1.15). Achter Wessel reden Jelle, Edgar Bohte, Justin en Tristan Geleijn naar de eerste ereplaatsen.
Uitslag en klassement: hier, en WV-de-Amstel-VJC-U27-april-2021-2  Jelle Boonstra en Justin de Hart houden elkaar nu in evenwicht. Julian staat 3e.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑