U27 VJC #3: in de sprint valt veel te rapen

Donderdag was de derde rit van de April VJC voor de U27 renners: opnieuw was het bij tijd en wijle een snel ritje, maar langzamerhand begint de nivellering toe te slaan: liefst 17 renners gingen de laatste ronde in met winstmogelijkheden. Niek Voogt wist met een mooie jump de zege te pakken.

Opnieuw werd er hard gestart met een aantal snelle ronden. De winnaar van vorige week, Wessel Mouris, was afwezig: hij heeft zichzelf een paar weken rust gegeven na een val op training (met sleutelbeenbreuk) helaas.
Toch bleef de eerste groep nog lang bij elkaar totdat de jury ging bellen voor het drieronden klassement. Nadat de stofwolken was het peloton gebroken en reden er nog 17 renners in de eerste groep. Verschillende renners deden een poging, maar nooit was er een gaatje dat serieus leek te zijn. Dat betekende dat er 17 renners gingen sprinten. Mees van Duren kwam als eerste door de laatste bocht, maar Niek Voogt wist aan de binnenkant nog zijn wiel voor dat van Mees te drukken. Julian Vergouw spurtte naar plek drie vóór Justin de Hart en Tristan Geleijn. Max Bergsma was deze keer de snelste Nieuweling, met MM en Thomas Landman op 2 en 3.

In het klassement deden Niek, Justin en Julian overigens ook goede zaken. Jelle liet het de laatste ronde lopen en zal nu in de achtervolging moeten. Justin staat nu eerste, vóór Niek en Julian. Zie de stand: WV-de-Amstel-VJC-U27-april-2021-3

De snelste ronde was deze keer voor Viego: 1.16 hier Mylaps!
De komende weken gaan we sowieso met de U27 VJC door; we hopen dat anderen in mei ook kunnen aansluiten.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑