U27 VJC #3: sprinten!

Rit vier van de VJC  voor de U27 was afgelopen donderdag weer een snelle. Friso van Diemen pakte deze keer de zege door de opkomende Julian Vergouw heel nipt voor te blijven. Justin de Hart reed trots rond in de rode leiderstrui en wist die te behouden.

Mede door de snelheid lukte het niemand om om aan het peloton te ontsnappen. Wegrijden betekende immers héél hard rijden en de rondjes onder de 1.20 bleven elkaar opvolgen. Aan de achterkant vielen de gaatjes, maar menigeen wist ook weer aan te pikken en toch een aantal ronden weer in de groep mee te doen. Ook een aantal jonkies en dames wist deze keer het karretje aan te blijven haken. Justin reed in de “Roglic-leiderstrui” en liet die geregeld aan de voorkant zien en de strijd om de leidersprijs zorgde er ook voor dat het tempo hoog bleef.
Uiteindelijk en moest een lange en snelle sprint (wind mee) voor de beslissing zorgen. Friso van Diemen nam meteen het voortouw, maar zag Julian links van hem opdoemen en tot op de streep bleven de heren naast elkaar rijden. Een finishfoto was niet nodig, want Friso was 0,05 sneller dan Julian.  Tristan Geleijn ging mee “het podium op” als 3e.
De beste in de Nieuweling/Dames-klasse was Max Bergsma, voor Tyler Eyk en Tobias Kool. De Dames Lisanne Immerzeel en Amber Kraak wisten zich ook te handhaven.

In het klassement staat Justin eerste met niet ver achter zich Julian en Tristan. Het klassement is nog helemaal open.  Max staat als eerste Nieuweling geklasseerd.
De U27 VJC gaat in elk geval in de maand mei door, waarbij we hopen dat ook anderen na 11 mei kunnen aansluiten.
De stand na vier ritten
Mylaps uitslag: hier!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑