Vervolg VJC-jeugd 22 april

Alweer de vierde dag in de voorjaarscompetitie. De leiders en strijders reden in de truien die ze vorige week hadden veroverd. Vandaag drie wedstrijdjes voor nieuwe punten!

Te beginnen met een korte koers. De grote motoren vier ronden, de middengroep drie en de kleinste twee. Fabio maakte aan de andere zes deelnemers in zijn groep meteen duidelijk dat hij zijn leiderstrui vol ging verdedigen door de aanval te kiezen. Dat loonde, hij reed ruim voor het einde weg om niet meer teruggepakt te worden (7pt). De sprint om plek twee werd zeer nipt gewonnen door Quinten (6pt) voor Jenthe (5pt). Daarna volgden Mimi (4pt), Ravi (3pt), Max (2pt) en Davin (1pt).

Bij de tweede groep kwamen de 9 renners volledig uiteengeslagen over de streep. Gijs pakte de volle 9pt en zette de leiderstrui van Elliot (2de en 8pt) meteen onder druk. Daarna kwamen Isaac (7pt), Shai (6pt), Briek (5pt), Osher (4pt), Micah (3pt), Silvan (2pt) en Romain (1pt) over de streep.

De nieuwste leden gingen met z’n vieren de strijd aan. En die werd in de sprint gewonnen door leider Arnau (4pt). Gevold door Fien (3pt), Thorben (2pt) en Joep (1pt).

Tijd voor het volgende onderdeel. Sprint met vliegende start! Alle 20 renners en rensters starten apart. Ravi en Fabio hielpen zodat iedereen ingeklikt kon starten vanuit de laatste bocht. En vanaf de oversteekplaats stond Paolo klaar om de vliegende start in te luiden zodat de tijd kon gaan lopen. Op de streep werd die stop gezet. De jury verbaasde zichzelf met de accuratesse van de tijdwaarneming! Wie het snelste is krijgt 20pt en zo verder. Dat geeft dus kans om extra veel punten te pakken als je harder sprint dan renners of rensters uit de categorie hoger!

En dan de uitslag:

naam tijd in sec punten
Fabio 6,02 20pt
Ravi 6,43 19pt
Jenthe 6,52 18pt
Davin 6,63 17pt
Quinten 6,65 16pt
Mimi 6,72 15pt
Max 7,05 14pt
Elliott 7,30 13pt
Briek 7,41 12pt
Gijs 7,45 11pt
Romain 7,45 11pt
Arnau 7,49 9pt
Micah 7,58 8pt
Shai 7,63 7pt
Isaac 7,72 6pt
Silvan 7,95 5pt
Thorben 8,23 4pt
Osher 8,39 3pt
Joep 8,50 2pt
Fien 8,69 1pt

De verschillen tussen de groepen waren in de sprint dus niet heel groot. Arnau rijdt netjes tussen de jongens in de 2de categorie, en Romain laat zijn sprinttalent zien! Wat ook blijkt is dat de leiders, tot op heden, niet voor niets de leiders zijn. Ze winnen alle drie afgemeten in hun groep!

Op veler verzoek ronden we de wedstrijddag af met een afvalkoers. Fabio (6pt) moest het hierin afleggen tegen Ravi (7pt) zodat het voor het vervolg toch nog spannend blijft. Davin (5pt) liet behoorlijk wat grinta zien door 3de te worden. Gevolgd door Quinten (4pt), Jenthe (3pt), Mimi (2pt) en Max (1pt). Gijs won na een lange solo bij de middengroep (9pt). Voor Elliot (8pt) die Shai (7pt) net voorbleef om zijn leiderstrui met verve te verdedigen. Briek (6pt) werd strijdend 4de, voor Isaac (5pt), Silvan (4pt), Osher (3pt), Micah (2pt) en Romain (1pt). Onze nieuwste leden maakten er een spannende race van die Arnau won (4pt) voor Fien (3pt) die maar net de sterk strijdende Thorben (2pt) kon afhouden en Joep (1pt).

Gijs wint na lange solo

Strijders
In het verslag kwam al een beetje naar voren wie er deze week met de rode strijderstruien vandoor gingen. Davin, Briek en Thorben mogen ze deze week met trots dragen in de training en op de volgende afspraak op 29 april!

Leiders
Zoals gezegd, de leiders blijven de leiders. Nu met de volgende punten verdeling

Categorie 1:
Arnau 35pt
Thorben 19pt
Fien 17pt (1ste en 2de dag gemist)
Joep 7pt (3de dag gemist)
Abe 6pt (1ste, 2de en 4de dag gemist)

Categorie 2:
Elliott 90pt
Gijs 89pt
Briek 81pt
Isaac 74pt
Shai 53pt (3de dag gemist)
Micah 38pt
Osher 37pt (3de dag gemist)
Romain 25pt (1ste dag gemist)
Silvan 24pt (3de dag gemist)
Yoav 17pt (3de en 4de dag gemist)

Categorie 3:
Fabio 92pt
Ravi 82pt
Jenthe 70pt
Quinten 44pt (3de dag gemist)
Mimi 43pt (1ste dag gemist)
Davin 39pt (1ste dag gemist)
Max 33pt
Samuel 7pt (2de ,3de en 4de dag gemist)

Op de training van a.s. dinsdag mogen de leiders en strijders hun verdiende trui aandoen. Bij de volgende wedstrijd op donderdag natuurlijk ook. Maar zorg er wel voor dat de trui gewassen is zodat hij eventueel van schouders kan wisselen aan het eind van de vijfde wedstrijddag. Aangezien we in mei gewoon doorgaan met de VJC (omdat er vanwege de corona maatregelen nog geen andere wedstrijden zijn) is dat niet de grande finale, maar wedstrijd dag 5 van de 9!

Spanning bij de renners vlak voor het uitreiken van de truien

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑