U27 VJC #5: Tristan Geleijn pakt het slim aan

Het was donderdag koud, kil en beetje nattig. Reden voor een aantal renners om thuis te blijven. Anderen kozen wél voor de koers. Tristan Geleijn deed de beste zaken: hij won de koers, maar staat nu ook (met nog één rit te gaan in déze VJC) op pole position (zij het gelijk met Julian Vergouw).

Nogmaals: kil en koud weer, dus het was zaak om maar hard te rijden om het snel warm te krijgen. Het parcours lag er overigens redelijk droog bij, maar het was wel even opletten hier en daar. Bij twee renners ging dat uiteindelijk ook nog even fout zonder al te veel erg. Een goede complete renner moet tenslotte ook in de regen kunnen fietsen.
In de koers zelf was het door het afremmen voor de bochten toch zwaar en het kleinere peloton maakten dat velen ook meer in de wind moesten rijden dan anders.
In de finale waren uiteindelijk Tristan Geleijn – de man zonder angst – en Edgar Bohte die met lichte voorsprong de laatste ronden in gingen. Daarachter zaten Niek Voogt, Joppe van de Weerdt en Julian Vergouw. Joppe (uiteindelijk dnf) en Julian moesten later Niek laten gaan.
Eerste Nieuweling was (weer) de steeds beter koersende Max Bergsma.

6 mei laatste rit van de U27 VJC, daarna nieuwe kansen
Volgende week donderdag is de zesde en laatste rit in deze VJC en zal het eindklassement worden opgemaakt. Hier de huidige stand: De stand na rit 5 
Tristan en Julian staan gelijk met 84 punten (maar door de uitslag van donderdag staat Tristan in het rood). Justin en Niek staan vlak bij elkaar op plek 3 en 4. Max Bergsma staat eerste bij de Nieuwelingen.
Daarná zal er op 20 mei een nieuwe VJC gestart worden met – naar verwachting – ook andere renners dan de U27 groep. Daarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑