U27 VJC Finale: Julian de trui, Mees de rit

De laatste rit van de U27 VJC leverde een rit op met verschillende wendingen. Zowel in de koers, als in het klassement veranderden de posities. Mees van Duren won in een lange sprint de rit. Julian Vergouw won het eindklassement.Prima koersomstandigheden met een temperatuurtje van net 10 graden (en dat is al heel wat dit voorjaar). De nummers 1 van het klassement ontbrak waardoor er voor anderen weer kansen ontstonden en het klassement nog fors opgeschud werd. Victor Broex was aanwezig en die begon vanuit het vertrek met aanvallen; eerst met Jelle Boonstra en Viego Tijssen en later ook enige tijd met Niek Voogt. Toch werd in het peloton de snelheid hoog gehouden en bleef alles op een zakdoek. Pas toen Victor weer met Viego en deze keer Julian wegreed was het alle hens aan dek. Niek wist de oversteek wel te maken, maar bijvoorbeeld Joris van Nieuwkerk met een fenomenale chasse-patatte net niet. Joris kon het zweet van de kopgroep ruiken, maar de laatste drie meters toch niet dichten: state of the art!
Koers gelopen zou je denken met vier man op kop die langzaam uit zicht raakten. Maar voorin werd wat te veel gelinkebald en drie achtervolgers (Mees, Joris, Ewoud Hartemink) kwamen toch ronde na ronde weer dichterbij om in de finale alsnog aan te sluiten. Zeven man die de finale ingingen en omdat er nog steeds wat onmin was tussen een paar renners wisten Mees, Joris en Viego met nog twee ronden te gaan een gaatje te slaan. Victor reed er in de laatste ronde nog naar toe, maar had toen zijn kruit wel verschoten en kon in een lange sprint nog wel naast Mees komen, maar niet meer erover. Mees dus naar de winst, voor Victor en Viego. Joris “ik werd ingesloten” werd vierde.
In het klassement van deze VJC was de volle eindwinst voor Julian Vergouw die de Roglic trui in zijn bezit krijgt, vóór Niek en Viego.
Winnaar van de Nieuwelingen werd de onfortuinlijke Max Bergsma. Hij kwam door een overslaande ketting ten val, maar kon nog wel een envelopje naar huis meenemen. Beste dame was Amber Kraak voor Lisanne Immerzeel.
De eindstand en Mylaps
Op 20 mei beginnen we aan een nieuwe VJC-competitie met – hopelijk – ook weer de anderen aan de start en nieuwe ronden en kansen voor iedereen.

Komende week is er op dinsdag en woensdag – net als de afgelopen weken – wel parcourstraining voor de senioren.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑